U PARK PLAZI HISTRIA

Hrvatska turistička zajednica dodijelila prestižnu nagradu "Zlatna penkala": GRAND PRIX ODLAZI U NJEMAČKU, SLOVAČKU I SAD

Nagrada za najbolju reportažu tiskanog medija je njemačka novinarka Helene Schmidt za reportaža "Istrien - das Kulinarische Kroatien" * Najbolju reportažu elektroničkog medija imala je ekipa slovačkog TV MARKIZA, a dobitnica Grand prix nagrade za najbolji travel blog je Kate McCulley iz SAD-a koja stoji iza bloga "Adventurous Kate"

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ovogodišnji laureati (Snimio Danilo Memedović)

Ovogodišnji laureati (Snimio Danilo Memedović)


Hrvatska turistička zajednica i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja u sklopu 17. izdanja projekta Zlatna penkala za najbolje inozemne medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji realizirane u prethodnoj godini.

Ovogodišnje izdanje manifestacije održano je večeras u pulskom hotelu Park Plaza Histria, a na njoj se okupilo 15 predstavnika iz vodećih medijskih kuća Austrije, Belgije, Nizozemske, Češke, Slovačke, Italije, Poljske, Mađarske, Njemačke, SAD-a i Slovenije kojima su Grand Prix nagrade dodijeljene u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog ili online medija, za najbolju radijsku ili televizijsku reportažu te za najbolju objavu na blogu ili društvenim mrežama.

Prijatelji Hrvatske

Ovogodišnja dobitnica Grand prix nagrade za najbolju reportažu tiskanog medija je njemačka novinarka Helene Schmidt, čija je reportaža "Istrien - das Kulinarische Kroatien" objavljena u renomiranom časopisu Autobild – Reisemobil.

U svojoj reportaži Helene je opisala putovanje kroz Istru i male srednjovjekovne gradiće, a posebno je istaknula istarsku gastronomiju, uz brojne praktične savjete za posjet Istri. Objavljena reportaža posebno je vrijedna zato što je objavljena u renomiranom mediju kojeg prate automobilisti, ujedno najbrojniji posjetitelji iz Njemačke u Hrvatskoj.

Inače, portal Autobild lider je njemačkog digitalnog tržišta s preko 13 milijuna korisnika te 56 milijuna posjeta samo u prošloj godini. Grand prix za najbolju reportažu elektroničkog medija dodijeljen je slovačkoj ekipi TV MARKIZA. Novinar Branislav Tomaga i snimatelj Miroslav Žilka osvojili su nagradu za serijal od 10 epizoda o Hrvatskoj naziva "S Markízou v Chorvatsku".

Branislav Tomaga i Miroslav Žilka dugogodišnji su posjetitelji i dobri poznavatelji Hrvatske. U želji da svojim sugrađanima prikažu novosti iz njima omiljene destinacije, neumorno su se dva tjedna javljali uživo sa zanimljivih lokacija diljem Hrvatske, od Umaga do Dubrovnika, zbog čega su tijekom lipnja i srpnja 2020. Hrvatska i odmor u Hrvatskoj, s 39 posto gledanosti, bili top tema na najgledanijoj televiziji u Slovačkoj.

Dobitnica Grand prix nagrade za najbolji travel blog je Kate McCulley iz SAD-a koja stoji iza bloga "Adventurous Kate". Do sada je upoznala 83 države i sedam kontinenata, a Forbes ju je 2017. godine uvrstio na listu deset najutjecajnijih travel influencera u svijetu.

Svojim je blog reportažama tijekom prošlogodišnje ljetne sezone dočarala iskustva iz Hrvatske, od Dubrovnika do Istre.

Usprkos restrikcijama i općem strahu od pandemije ukazala je na ljepote naše ponude te odgovornost i ljubaznost lokalnog stanovništva. Brojnim objavama o Hrvatskoj posvetila je posebnu sekciju na svom blogu i može ih se pronaći pod nazivom "Destinations Croatia".

Solidan rezultat

- Medijski sadržaji koje su objavljivale kolege u stranim medijima itekako su doprinijele da Hrvatska lani ima najbolju turističku sezonu na Mediteranu. U okolnostima Covida komunikacija je trebala biti na izuzetno visokom nivou, a rezultat toga su ostvareni turistički rezultati. Podsjetit ću da smo ostvarili 50 posto turističkog prometa iz rekordne 2019., te je upravo u smislu novonastalih okolnosti trebalo informirati i komunicirati prema tržištima sve ono što smo u Hrvatskoj napravili da jamčimo sigurnost turista i kroz nju promoviramo i našu turističku ponudu. I mislim da smo u tome uspjeli, kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Među domaćinima u hotelu Park Plaza Histria bio je i župan Boris Miletić koji je podsjetio na činjenicu da je Istra najrazvijenija hrvatska turistička regija, koja ostvaruje gotovo trećinu rezultata cjelokupnog hrvatskog turizma.

- To nije rezultat slučajnosti nego vrlo jasne vizije koju smo imali razvijajući naš turistički proizvod i našu turističku infrastrukturu kako ne bi nudili samo sunce i more već i niz drugih turističkih proizvoda kojima podižemo ljestvicu kvalitete i produljujemo sezonu. Situacije s epidemiološkom situacijom je i ove godine u Istri povoljna i drago mi je da ponovno prva zelena regija i vjerujem da ćemo tako i ostati, poručio je Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum