POREČ

HRVATSKA JE SPREMNA ZA TURISTIČKU SEZONU: Predsjednik Nadzornog odbora Valamara, Gustav Wurmböck poslao snažne pozitivne poruke austrijskim medijima

| Autor: Glas Istre
Valamar Isabella Island Resort

Valamar Isabella Island Resort


Valamar Riviera zajedno sa Hrvatskom udrugom turizma (HUT) bila je domaćin prošlotjednom sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s austrijskim investitorima u hrvatski turizam među kojima su bili Falkensteiner hoteli, Valamar, Bretanide Sport &Wellness Resort, Radisson Split, Liburnia Riviera, Gebetsroither Handels GmbH and International GmbH, Esplanade Zagreb Hotel, Pitter Yachting te nizom drugih uspješnih srednjih i malih tvrtki.

Austrijski poduzetnici, koji su najveći strani investitori u hrvatski turizam u koji su uložili ukupno preko milijardu eura, složni su da je Hrvatska sigurna i spremna za sezonu.

Fokusirani su na pripremu što sigurnije i uspješnije sezone te na oporavak turizma nakon krize, pokretanje novih investicija te daljnja ulaganja kroz poticaje i programe za oporavak.

U okviru nastojanja da se hrvatski turizam i sigurno okruženje za turiste u ovoj sezoni što više približi austrijskim gostima, predsjednik Nadzornog odbora najveće turističke kompanije u Hrvatskoj, Valamar Riviere, Gustav Wurmböck dao je brojne intervjue i izjave za austrijske medije, među kojima i tri velika intervjua za Kurier, Kleine Zeitung i Heute.

Kako bi gostima ponudio normalno ljeto na moru u potpuno sigurnom okruženju, Valamar je prvo veliko turističko poduzeće koje je za 2021. godinu uvelo protokol i garanciju da su svi djelatnici u smještajnim objektima Valamara cijepljeni ili redovno testirani.

Valamar je već sada procijepio oko 1700 zaposlenika. S obzirom na veliki interes i odgovornost djelatnika Valamara očekuje se da će većina zaposlenih biti procijepljena do kraja lipnja. Wurmböck na sezonu 2021. gleda s optimističnim oprezom, ali kako naglašava, Valamar je u potpunosti spreman za sezonu koja je pred nama.

Mr. Gustav Wurmböck

Mr. Gustav Wurmböck

"U Valamaru smo od prvog dana svjesni svih izazova krize te smo uvođenjem vrlo strogih zdravstvenih i sigurnosnih mjera dobili odlične povratne informacije naših gostiju koji su izjavili da se u Valamaru osjećaju opušteno i sigurno.

Hrvatska je vrlo dobro pozicionirana i vjerujem da će biti jedna od najpoželjnijih destinacija ovoga ljeta.

Sigurnost i kvaliteta koju pružamo ključ je uspješne turističke sezone. Ministrica Nikolina Brnjac dala nam je značajnu podršku u stvaranju uvjeta za uspješnu sezonu, a svojom posjetom Austriji potvrdila je važnost tog tržišta za hrvatski turizam“, izjavio je Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere.

Austrijanci su tradicionalni gosti u Hrvatskoj i veseli vijest objavljena nakon sastanka ministrice turizma i sporta RH Nikoline Brnjac sa austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger o ukidanju karantene putnicima povratnicima u Austriju ukoliko su testirani, cijepljeni ili preboljeli COVID-19.

Samo u prošloj, kriznoj 2020. godini gosti iz Austrije u Hrvatskoj su ostvarili više od 335 tisuća dolazaka te više od 2 milijuna noćenja. Austrijski mediji izvještavaju o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, pritom posebno ističući otoke kao covid free zonu i Istru koja dočekuje sezonu s izvrsnom epidemiološkom situacijom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater