odlični rezultati

Na Kvarneru ostvareno 43 % više noćenja negoli u siječnju 2019. godine

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio: Vedran Karuza)

Ilustracija (Snimio: Vedran Karuza)


U siječnju je na području Kvarnera ostvarena 31 tisuća dolazaka i 123 tisuće noćenja. Ostvarena noćenja su na razini prošle godine, a čak za 43% veća u odnosu na 2019. godinu.

"Veliko je zadovoljstvo vidjeti da smo i ovog siječnja ponovno ostvarili odlične rezultate. Sigurni smo da je ovo pokazatelj još jedne uspješne predsezone ali i turističke godine koja slijedi Kvarneru. Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s našim turističkim gospodarstvom te ostalim partnerima, u posljednjih 10-ak godina stvorili smo ponudu koja je, kako vidimo, Kvarner stavila na kartu cjelogodišnjih turističkih destinacija. Gotovo sve naše subregije bilježe odlične rezultate u siječnju te pluseve u broju noćenja posebice u usporedbi s 2019. godinom", ističe direktorica Irena Peršić Živadinov.

Domaći gosti bili su najbrojniji gosti u Primorsko-goranskoj županiji, slijede ih gosti iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Njemačke i Italije. Tu svakako treba istaknuti kako je među gostima iz Mađarske ovog siječnja upravo Kvarner bio jedna od najtraženijih inozemnih destinacija. Gosti iz Mađarske ostvarili su fenomenalne turističke rezultate, čak 215% više noćenja od prošlogodišnjeg siječnja.

Hoteli i obiteljski smještaj su bili dobro popunjeni: u hotelima je ostvareno 60 tisuća noćenja što je 61% više nego 2019. i 24% više nego li 2023. godine, dok je u obiteljskom smještaju ostvareno 36 tisuća noćenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater