LEGENDS TEAM CUP ATP CHAMPIONS TOUR

FOTO I VIDEO / TENISKI SPEKTAKL U ARENI: U velebnom pulskom amfiteatru mečevi NEKIH OD NAJVEĆIH SVJETSKIH LEGENDI. Među publikom brojne osobe iz javnog života

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


U pulskoj Areni danas u 19 sati je započeo trodnevni sportski spektakl - teniski turnir Legends Team Cup ATP Champions Tour u kojem sudjeluju brojni svjetski poznati tenisači. Nekoliko stotina gledatelja pomno je pratilo svaki zamah reketom igrača čiji su udarci dostizali i do 230 kilometara na sat.

Antički se amfiteatar već nekoliko puta pokazao kao idealna kulisa za sportska događanja, a zaigrati tenis u samom centru grada na terenu opasanom povijesnim zidinama posebno je iskustvo koje je oduševilo igrače, ali i gledatelje svih generacija koji su neumorno aplaudirali i skandirali svojim favoritima.

Uz ATP Umag koji svake godine okuplja brojne ljubitelje tenisa, kao i neka od najpoznatijih teniskih imena, nezaobilazna stanica ovog popularnog sporta po svemu sudeći mogla bi postati i Pula.

U ponedjeljak su na turniru u Areni, u pojedinačnom meču zaigrali, Radek Stepanek (tim Lendl) i Marcos Baghdatis (tim Cash), uslijedili su parovi u sastavu Tommy Haas i Lleyton Hewitt (Lendl) protiv Davida Nalbandiana i Marcosa Baghdatisa (Cash). U završnom meču potom snage će odmjeriti David Ferrer (Landl) i Tommy Robredo (Cash).

U prvom meču, Baghdatis (tim Cash) je pobijedlo Radeka Stepaneka (tim Lendl) s rezultatom 8:5.

Teniski turnir Legends Team Cup ATP Champions Tour u pulskoj Areni (Snimio Dejan Štifanić)

Ranije tijekom dana, kapetani dvaju timova - Čeh Ivan Lendl i Australac Pat Cash, u Grand Hotelu Brioni izvukli su spomenute igrače koji su suprotstavili snage tijekom prvog dana, a na isti će se način odabirati suparnici i iduća dva dana natjecanja. Direktor turneje Željko Franulović i Enric Molina Mur, direktor pravila i propisa, najavili su redoslijed igre uz nazočnost spomenutih kapetana te svih članova njihovih timova. Svakog dana igrat će se po dva pojedinačna i jedan meč parova, a početak natjecanja zakazan je za 19 sati.

Kako smo već pisali, u trodnevnom teniskom turniru u timu Ivana Lendla igrat će Lleyton Hewitt, David Ferrer, Juan Carlos Ferrero, Tommy Haas i Radek Stepanek, a Pat Cash prevodi tim u kojem su Jo-Wilfried Tsonga, Marco Baghdatis, Tomas Berdych, David Nalbandian i Tommy Robredo.

Natjecanje teniskih veterana veliku završnicu imat će u Dubaiju, a važno je napomenuti da je riječ o formatu koji nije uobičajen za turnire kao što su ATP Umag ili Wimbledon (s klasičnim setovima), odnosno igrat će se po modificiranom modelu.

Teniski turnir Legends Team Cup ATP Champions Tour u pulskoj Areni (Snimio Dejan Štifanić)

Marten Hedlund, predsjednik i izvršni direktor Top 12 grupe te osnivač Legends Team Cupa istaknuo je da pobjednički tim mora ostvariti deset bodova.

- Svaki tim koji pobjedi meč prvog dana, dobit će po jedan bod. Drugog dana za pobjedu će ostvariti dva boda, a trećeg dana pripasti će im tri boda. Intencija je da iako jedan tim pobjedi sve turnire danas i sutra, i dalje im je potreban još jedan bod, tako da nitko ne može pobijediti prije zadnjeg dana, pojasnio je Hedlund pa dodao da je cijeli koncept ovog sportskog događaja osmišljen da se održava na ekskluzivnim destinacijama i jedinstvenim svjetskim lokacijama.

- Za održavanje Legends Team Cupa nije potrebno dvanaest teniskih terena, već samo jedan. Kada sam prvi put čuo za pulski amfiteatar bio sam zadivljen, kao i svi drugi igrači. Valja napomenuti da su igrali na svakakvim prekrasnim lokacijama diljem svijeta, a nisu mogli prestati fotografirati Arenu, napomenuo je Hedlund.

Događaju je prisustvovao i istarski župan Boris Miletić, direktor Turističke zajednice Istarske županije Istre Denis Ivošević, direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

- U svijetu postoje još dvije do tri Arene gdje se održavaju ovakvi događaji. Mi naš amfiteatar definitivno moramo iskoristiti još i više jer je prekrasna kulisa koja je u principu ujedno i brend.

Kada nju spojimo s drugim brendom, a to su ovi jako poznati tenisači, tada zajedno ova dva brenda donose odlične turističke rezultate, istaknuo je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije. Važno je napomenuti da su uz Puležane, sportski spektakl pratili i gledatelji pristigli iz različitih država.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater