TENIS

Prvi turnir OP TK Kvarner iz kalendara HTS za Istru i Kvarner: Medalje za mlade Istranke

| Autor: Zlatko GAVRAN
Nea Jercog (Zlatno sunce) i Viktoria Hrvatin (Rabac) (Snimio Mijat Gavran)

Nea Jercog (Zlatno sunce) i Viktoria Hrvatin (Rabac) (Snimio Mijat Gavran)


Nakon poduže stanke daroviti igrači i igračice iz istarskih klubova osjetile su čari igranja natjecateljskog karaktera, nakon sustavnog treniranja u obliku kakav im omogućavaju epidemiološke mjere. Naime, u organizaciji TK Kvarner održan je prvi turnir OP TK Kvarner iz kalendara HTS za Istru i Kvarner, odnosno djevojčice i dječake do 12 godina. Na toj smotri su nastupile igračice i igrači iz Rapca, Umaga, Lošinja te pulskih, riječkih i klubova Zagreba.

Kod djevojčica Zagrepčanka Milana Rašan (Movens) je pobjednica, a suparnica joj je u finalu bila Viktoria Hrvatin (Rabac). Iako je poražena (3:6, 0:6) darovita Istranka je znatno više pokazala od onoga što nam moguće sugeriraju rezultatske brojke. Recimo da je Viktoria završni meče izborila pobjedama protiv Lucije Cerović (Kvarner) 6:3, 6:2 u četvrtzavršnici, a u polufinalu je pobijedila Umažanku Neu Jercog (Zlatno sunce) 6:4, 6:4. Dodajmo, ovome da je Nea Jercog u četvrtfinalu bila uspješnija od Nie Lene Aračić (Kvarner) 6:1, 6:1. Tako su u konačnici ove smotre ove dvije darovite istarske igračice činile najuspješniji trolist turnira.

Kod dječaka je od istarskih vršnjaka najuspješniji bio Matej Malčić (Pula) koji je u istinskoj drami ostao bez finala. Samo dašak sreće je nedostajao mladom Puljaninu da izbori završni meč. Upućuje na to i rezultat, 3:4, 4:3 (2), 7:3 (3) kojim je domaći igrač Domenico Dubrović (Kvarner) izborio finale. Još trojica Istrana su nastupali na ovoj reviji i svi su zaustavljeni u četvrtfinalu, Puljanin Timothy Putinja od Stefana Bjelovuka (Kvarner), a Umažane Milana Agbabu i Alexa Vivodu eliminirali su pobjednik Dubrović, te drugi finalist Petar Rodinis (Lošinj Jadranka).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini