STOLNI TENIS

Momčad STK Pule briljira u Superligi: Puljani nadigrali Požegu i Vodovod i skočili na drugo mjesto

U dva domaća dvoboja proteklog vikenda upisali su Puljani još dvije pobjede te sada s četiri pobjede i samo jednim porazom drže drugo mjesto

| Autor: Marina VUKŠIĆ
NIŽU POBJEDU ZA POBJEDOM - Luka Martinek, trener Bogdan Đekić, Joshua Stacey, Aleks Krstevski i Dorian Kuzmić

NIŽU POBJEDU ZA POBJEDOM - Luka Martinek, trener Bogdan Đekić, Joshua Stacey, Aleks Krstevski i Dorian Kuzmić


Nakon gotovo mjesec dana superligaške stanke, stolnotenisači Pule ponovno su u pobjedničkom ritmu: u dva domaća dvoboja proteklog vikenda upisali su još dvije pobjede te sada s četiri pobjede i samo jednim porazom drže drugo mjesto na ljestvici. Neporaženi su jedino vodeći varaždinski Starr i trećeplasirani Libertas Marincolor iz Dubrovnika, koji ima učinak 4-0, odnosno odigrao je jedan meč manje pa zato zaostaje bod za Pulom, a dva za Starrom.

Uvertira u uspješan superligaški vikend bio je subotnji dvoboj s Požegom, koji je Puljane ponovno odveo u peti set, a igrač odluke bio je Aleks Krstevski koji je nakon poraza od Miada Loftijanabadija s 3:0 deklasirao iskusnog Domagoja Maglića. Luka Martinek također je imao polovičan učinak; pobijedio je Maglića (3:1), ali je i on izgubio od Loftijanabadija (1:3). Doprinos pobjedi dao je i Joshua Stacey, koji je s 3:1 bio bolji od Josipa Arbanasa.

U nedjeljom ogledu protiv osječkog Vodovoda Puljani su propustili samo tri seta. Martinek je u pet setova izvukao pobjedu protiv Frana Mihaljevića (3:2), Stacey je Mariju Baneku pustio jedan set, a Krstevski je s 3:0 nadigrao Yevhena Kozhemiakina.

Idućeg vikenda Pula gostuje kod STK Zagreba i zadarskog Donata.

Vrsaranke upisale pobjedu i poraz

U subotu je odigrano dvostruko kolo Superlige stolnotenisačica. Ekipa Vrsara ugostila je ekipe iz Varaždina i Zagreba. U prvom susretu izgubile su protiv Varaždina 3:0 u vrlo neizvjesnom susretu u kojem je svaki meč odigran u pet setova, dok su svladale ekipu TIS rezultatom 3:2 u susretu koji je trajao skoro tri sata. Za ekipu iz Vrsara nastupile su: Manca Fajmut, Martina Rioža, Sena Smailji i novo pojačanje mlada Indijka Anjali Rohila koja je u klub iz Vrsara došla zahvaljujući Indijskom olimpijskom odboru i ambasadi Indije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter