TENIS

Jubilarni 50. teniski turnir Istarske rivijera u Rovinju: COSANO I SVRCINA U FINALU

| Autor: Ivica RADETIĆ
Finalisti parova (Snimio Ivica Radetić)

Finalisti parova (Snimio Ivica Radetić)


U finalu jubilarne teniske 50. Istarske rivijere u Rovinju, danas s početkom u 11 sati na glavnom terenu hotela Eden kraj kuglane, u pojedinačnoj konkurenciji snage će odmjeriti prvi nositelj Španjolac Javier Barranco Cosano i treći nositelj Čeh Dalibor Svrcina.

Nakon dosta uzbuđenja Španjolac Cosano uspio je 6:4, 4:6 i 6:2 savladati Čeha Cezara Cretu koji je ugodno iznenađenje rovinjskog turnira. U drugom polufinalnom susretu, također, dosta neizvjesnosti.

Treći nositelj Čeh Dalibor Svrcina uspio je 6:2, 1:6 i 6:2 savladati čvrstog Francuza Ergi Kirkina. Pravu tenisku uvertiru priredili su u finalu parova niži rastom Austijanac David Pichler i Čeh Dalibor Svrcina, treći nositelji, koji su s 4:6, 6:2 (10-7) preokrenuli rezultat i nadmudrili Giovanni Fonia iz Italije i Aleksandra Lazarova iz Bugarske.

U rovinjskim predkvalifikacijama za kvalifikacije u Opatiji, gdje su nastupila 64 tenisača, jedno od četiri mjesta izborio je naš Marko Indjic koji je 6:3 i 6:1 pobijedio Alena Billa iz Umaga. Na kraju finala parova ispred domaćina i organizatora Hrvatskog teniskog saveza nagrade je podijelila Anđelka Cinko, supervizor rovinjskog turnira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini