kadetsko prvenstvO Hrvatske

Puljani osvojili dva naslova prvaka i ukupno deset medalja!

| Autor: Marina VUKŠIĆ
NAJBOLJI U HRVATSKOJ - Kadeti i kadetkinje STK Pula

NAJBOLJI U HRVATSKOJ - Kadeti i kadetkinje STK Pula


S deset medalja osvojenih proteklog vikenda na kadetskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, Stolnoteniski klub Pula zaključio je ciklus nacionalnih prvenstava za mlađe dobne skupine s ukupno 28 medalja! Naime, Puljani su na prethodnom mlađejuniorskom i najmlađekadetskom prvenstvu osvojili 11 medalja, a na mlađekadetskom i juniorskom koje je održano u ožujku sedam. Uz 65 medalja osvojenih u protekle tri sezone, Pula je tako u četiri sezone došla do nevjerojatne 93 medalje na prvenstvima Hrvatske!

Najsjajnija odličja na kadetskom PH Pula je osvojila u momčadskom (Andrej Mrkić, Deni Vale i Petar Zidarić), odnosno ekipnom dijelu (Andrea Orbanić, Marina Vujičić, Ema Basanić, Mia Buić, Larisa Putigna i Nikolina Miličević).

U pojedinačnoj konkurenciji, Andrej Mrkić i Mia Burić su osvojili naslove viceprvaka, dok su Deni Vale i Larisa Putigna bili brončani. U muškim parovima Deni Vale i Andrej Mrkić su osvojili naslov viceprvaka, dok je Petar Zidarić u tandemu sa Šargačem osvojio broncu. Brončani je bio i par pulskih kadetkinja, Nikolina Miličević i Larisa Putigna, dok je Mia Basanić osvojila broncu u mješovitim parovima u tandemu s Kubičekom.

- Naravno da uvijek može bolje, ali ovaj nivo koji mi držimo već četvrtu sezonu zaredom je fantastičan, rezimirao je trener STK Pule Daniel Rojnić koji je s kolegom Vladom Milosavljevićem proteklog vikenda u Zagrebu vodio kadete do novih uspjeha. - Kao možda najvažnije istaknuo bih ekipni, odnosno momčadski naslov prvaka, jer to zapravo pokazuje svu širinu. Naslov se ne može osvojiti s jednim odličnim igračem, nego s više takvih ustvrdio je Rojnić te najavio skorašnji Masters "Dejan Šešelja" u Puli, koji će okupiti 16 najboljih u svim kategorijama, a najbolje u svim uzrastima još očekuju i nastupi na TOP 12 turnirima.

Podsjetimo da je Pula od 11 medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe junior(k)e i najmlađe kadet(kinj)e osvojila šest naslova prvaka, jedan naslov viceprvaka i četiri treća mjesta. Puljani su dominirali u kategoriji mlađih junior(k)i u kojoj su osvojili šest od sedam titula Pojedinačne naslove osvojili su Nikolina Miličević i Andrej Mrkić, ženski par Mia Buić/Andrea Orbanić, muški par Andrej Mrkić/Borna Zohil, mješoviti par Andrej Mrkić/Larisa Putigna i mlađe juniorke ekipno u sastavu: Nikolina Miličević, Larisa Putigna, Mia Buić i Andrea Orbanić. Andrej Mrkić, Borna Zohil i Deni postali su državni viceprvaci u mlađejuniorskoj konkurenciji, dok su brončani bili mlađejuniorski parovi u ženskoj i muškoj konkurenciji Nikolina Miličević/Larisa Putigna, odnosno Deni Vale i zagrebaš Marjanović. Dvije brončane medalje u kategoriji najmlađih kadeta osvojio je Matija Zohil, i to u pojedinačnoj te u konkurenciji parova sa zagrebašem Miloševićem.

Na mlađekadetskom prvenstvu Hrvatske s kojeg su se Puljani vratili sa sedam medalja Petar Zidarić je postao o trostruki prvak Hrvatske, pojedinačno, ekipno i u mješovitim parovima, dok je u konkurenciji parova s Matijom Zohilom osvojio naslov viceprvaka.

Matija Zohil je također osvojio tri medalje, zlato u ekipnom dijelu, srebro u parovima i broncu pojedinačno. Dora Popec je u paru s Brunom Borovec (Starr) osvojila broncu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater