peticija

Više od deset milijuna potpisa za Trumpov opoziv

| Autor: Hina

Demokratski zastupnici i liberalne organizacije predali su u četvrtak u Washingtonu peticije s ukupno deset milijuna potpisa kojima traže od Kongresa da pokrene postupak opoziva republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

Ispred Capitola, sjedišta Kongresa i ploče na kojoj je pisalo "Trump mora otići", dvoje zastupnika, Rashida Tlaib i Al Green uz predstavnike udruga poput MoveOn i Women's March predali su USB uređaj s prikupljenim potpisima.

"U rukama držimo deset milijuna razloga zbog kojih smo danas ovdje", rekao je Al Green. "U ovom vremenu koje je iznimno mračno za našu zemlju vrijeme je, smatram, da se borimo", rekla je Rashida Tlaib koja već mjesecima traži Trumpovu ostavku.

Tlaib koja je u donjem domu od siječnja, već je u ožujku podnijela rezoluciju u kojoj odbor za pravosuđe poziva da istraži ima li razloga za predsjednikov opoziv.

Vrh Demokratske stranke, za razliku od njezina liberalnog krila, ipak smiruje strasti ističući da bi postupak opoziva, nepopularan u anketama, mogao duboko podijeliti zemlju - koja ima 325 milijuna stanovnika - a bliže se izbori 2020.

Premda demokrati imaju većinu u Zastupničkom domu, Senat koji je zadužen za "suđenje" u postupku opoziva kontroliraju republikanci koji bi sigurno glasali protiv Trumpova opoziva.

Već tjednima vlada napetost između demokrata i Bijele kuće koja ne želi surađivati u parlamentarnim istragama jer smatra da su njihovi zahtjevi neopravdani i motivirani političkim interesima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum