LOS ANGELES

Umro osumnjičenik za pucnjavu blizu Los Angelesa, policija pokušava otkriti motive

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Šesnaestogodišnjak koji je pucao na kolege u dvorištu srednje škole blizu Los Angelesa ubivši dvoje i ranivši troje njih, umro je u noći na subotu od ozljeda koje si je zadao a da nije otkrio što ga je nagnalo na takav čin.

Mladić identificiran kao Nathaniel Berhow pucao si je u glavu nakon napada u četvrtak ujutro, na svoj rođendan. Zajedno sa svojim žrtvama primljen je u bolnicu "u kritičnom stanju".

Umro je u petak malo poslije 15.30 sati (subota u 00.30 sati po srednjoeuropskom vremenu), rekle su za AFP službe šerifa losangeleskog okruga.

Berhow je bio izviđač, introvertiran ali socijabilan, poznavao je oružje ali nije bio zaljubljenik u njega. Umro je a da ga policija nije uspjela ispitati o njegovim motivima i nije ostavio pismo koje bi pomoglo da se rasvijetli taj čin.

"Znamo da je napad bio planiran, ali zasad ne znamo pojedinosti ni motiv", rekao je šerif losangeleskog okruga Alex Villanueva na tiskovnoj konferenciji prije njegove smrti.

"Koliko znamo, žrtve je izabrao nasumično. Nismo utvrdili nikakvu vezu osumnjičenika sa žrtvama" osim da su pohađali istu školu u Santa Clariti gdje se tragedija dogodila, dodao je.

Ništa ne upućuje da bi motiv bio ideološke naravi i ne čini se da je napadač bio marginalac ni žrtva vršnjačkog nasilja, rekao je Villaneuva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of