BAGDAD

Umro Ezat Ibrahim al-Duri, Sadamova desna ruka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Umro je Ezat Ibrahim al-Duri, drugi čovjek režima Sadama Huseina, "tref kralj" na kartama dužnosnika iz 2003. koje traže Amerikanci, objavili su u ponedjeljak njegova stranka i kći iračkog diktatora.

Čovjek za čiju su glavu Sjedinjene Države nudile nagradu od 10 milijuna dolara tijekom invazije kojom je srušena stranka Baas, na vlasti u Iraku od 1968. godine, bio je u bijegu. Niti jedno priopćenju kojim se objavljuje njegova smrt ne precizira mjesto, ni uzrok smrti.

Raghad Saddam Hussein, najstarija kći iračkog diktatora, na Twitteru objavila da žali da drugom iz borbe Ezatom Ibrahimom.

Stranka Baas je također objavila priopćenje u kojem objavljuje smrt potpredsjednika Zapovjedništva revolucije i potpredsjednika Iraka 2003. godine. Glasine o Durijevoj smrti su se pojavljivale više puta u prošlosti, ali su ih svaki puta demantirali dužnosnici ili pobornici bivšeg režima.

Nakon 2003. Baasisti su imali ključnu ulogu u pobuni protiv Amerikanaca i zatim su se približili džihadističkoj skupini Islamskoj državi (IS) koja je krajem 2017. vojno poražena u Iraku.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of