RAMALLAH

U sukobima s izraelskom vojskom poginuo 16-godišnji Palestinac

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Palestinski dužnosnici objavili su kako je u sukobima s izraelskim vojnicima u srijedu na Zapadnoj obali ubijen 16-godišnji palestinski dječak, dok su izraelske vlasti objavile kako je 19-godišnji Izraelac, koji je u nedjelju ranjen iz vatrenog oružja, a na kojega je navodno pucao Palestinac, podlegao ozljedama i preminuo.

Incident u kojemu je poginuo 16-godišnji Palestinac dogodio se u blizini sela Beita južno od Nablusa kada je izraelska vojska pucala na prosvjednike koji su na nju bacali Molovljeve koktele.

"Naše snage djelovale su kako bi spriječile prosvjednike pucajući na njih. U vezi ovog incidenta bit će pokrenuta istraga", objavila je glasnogovornica izraelske vojske.

Posljednjih nekoliko dana Palestinci u Beiti sukobljavaju se s izraelskim vojnicima zbog pretraživanja tog područja u potrazi za napadačem koji je u nedjelju otvorio vatru na kontrolnoj točki na Zapadnoj obali te pritom ranio tri Izraelca od kojih je jedan u srijedu preminuo.

Izraelska sigurnosna služba Sin Bet objavila je kako je uhitila Palestinca osumnjičenog za pucnjavu identificiravši ga kao 44-godišnjeg stanovnika sela Turmus Ayya koji nije povezan s niti jednom militantnom skupinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum