SNJEŽNA OLUJA EBONI

U SAD-u šestero mrtvih u mećavi i u bujici

(EPA)

(EPA)


Najmanje je šest osoba poginulo u nevremenu koje je zahvatilo Sjedinjene Države, gdje mećava, jak vjetar i kiša remete promet uobičajen u ovo doba godine.

Snježna oluja "Eboni" zahvatila je velik dio zemlje, od Velikih nizina u središtu do jugozapada.

Istodobno jugoistoku prijete poplave nakon obilnih kiša koje će potrajati do ponedjeljka.

U subotu su zabilježena tri nova smrtna slučaja, pa se broj poginulih u nesrećama povezanim s nevremenom popeo na šest.

U Minnesoti su dvije osobe poginule u prometnim nesrećama, pišu tamošnji mediji.

U Tennesseeju je žena izgubila život pokušavajući prijeći nabujali potok, objavila su glasila.

U Louisianei je žena poginula kada se na njezin automobil srušilo drvo, a u Kansasu je osoba izgubila život u prometnoj nesreći na zaleđenoj autocesti, objavila je policija . Šesta žrtva je smrtno stradala u sudaru automobila i ralice u Sjevernoj Dakoti.

Zbog obilnog snijega više od 1.300 letova je otkazano, a njih 12.200 kasni od četvrtka kada su počeli poremećaji u prometu, navodi mrežna stranica Flightaware koja prati zračni promet, prouzročivši dva kaotična dana u američkim zračnim lukama.

Od početka oluje Eboni u nekim dijelovima je palo 20 do 30 cm snijega. U Novom Meksiku bi moglo pasti 45 cm snijega, upozorile su meteorološke službe.

Unatoč čišćenju glavnih cestovnih pravaca, mnoge prometnice su i dalje zatvorene u Sjevernoj i u Južnoj Dakoti, u Minnesoti, Iowi i Arizoni, gdje su vlasti pozvale stanovnike da odgode putovanje.

Na jugu zemlje, gotovo 30 cm kiše je palo u Louisianei i u Mississippiju, gdje se nekoliko kuća moralo evakuirati. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter