ŽENEVA

U 46 zemalja primijenjeno 28 milijuna doza cjepiva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U trideset šest dana primijenjeno je oko 28 milijuna doza cjepiva protiv covida-19 u 46 zemalja svijeta, rekao je u srijedu direktor za krizne zdravstvene situacije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Michael Ryan.

Unatoč početku kampanje cijepljenja izrazio je zabrinutost zbog brzog širenja epidemije u nekim zemljama povezanog s pojavom novog, zaraznijeg soja koronavirusa.

Što se tiče kampanja cijepljenja izrazio je žaljenje što se one uglavnom provode u bogatim zemljama. "Mislim da smo dosad primijenili 28 milijuna doza cjepiva. Korišteno je pet različitih cjepiva i platformi", dodao je Ryan.

"Trenutačno se cijepljenje provodi u nekih 46 zemalja, ali među njima je samo jedna s niskim dohotkom", istaknuo je Michael Ryan, a 38 od tih 46 su bogate.

"Ima zemalja koje žele i treba im cjepivo, a neće ga dobiti, osim ako ga mi bolje ne raspodijelimo", rekao je, dodajući da se "svi moramo više potruditi".

Pandemija koja se krajem 2019. počela širiti iz Kine pokosila je 1.964.557 ljudi, pokazuju podaci do kojih je AFP u srijedu došao na temelju službenih izvora.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater