TROPSKA OLUJA PABUK

TAJLAND UDARILA NAJJAČA OLUJA posljednjih desetljeća

(EPA)

(EPA)


Tropska oluja Pabuk udarila je na južni Tajland uz jake vjetrove i kišu i očekuje se da će biti najjača koja je pogodilla regiju u posljednjih 30 godina.

Oluja je stigla do kopna rušeći stabla na kuće u provinciiji Nakhon Si Thammarat. Kreće se kroz južni Tajland, prolazeći preko turističkih odredišta.

Na tisuće ljudi napustilo je popularne otoke Koh Samui, Koh Tao i Koh Phangam.

Najmanje dvije zračne luke na kopnu zatvorene su, a prekinute su i trajektne linije. Turisti zatočeni na Koh Samujiu rekli su za BBC kako je otok pogodila jaka kiša, vjetrovi i valovi te da je bilo povremenih gubitaka električne energije.

Stanovnicima je također preporučeno da ostanu u svojim kućama nakon 16 sati po lokalnome vremenu, sve do nedjelje ujutro.

U petak je navodno jedan ribar poginuo u provinciji Pattani, u blizini granice s Malezijom kada su mu brod potopili visoki valovi.

Turistima je preporučeno da izbjegavaju putovanja u provinciju uz tajlandsko-malezijsku granicu.

Dok su oluje u Tajlandskom zaljevu razmjerno česte u ovome dijelu godine, Pabuk će vjerojatno biti najgora u posljednjih nekoliko desetljeća koja će udariti na vrhuncu turističke sezone.

U prošlosti, tropske oluje usmrtile su na stotine tisuća ljudi, no vlasti napominju kako su dobro pripremljene i sposobne nositi se s udarima koji dosežu od pet metara.

Posljednja veliki tajfun Gay pogodilo je Tajland 1989. i usmrtio na stotine ljudi. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum