potrebno u demokratskim društvima

Europski sud za ljudska prava PRESUDIO DA JE OBAVEZNO CIJEPLJENJE LEGALNO!

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Europski sud za ljudska prava donio je presudu da je obavezno cijepljenje legalno i da će možda biti potrebno u demokratskim društvima

Presuda je donesena u četvrtak i uslijedila je nakon zaključka žalbe koje su češke obitelji podnijele sudu zbog obveznog cijepljenja djece, piše Deutsche Welle, a prenosi Tportal.

Europski sud za ljudska prava, kojem su se obratili roditelji djece iz Češke koja nisu primljena u vrtić zbog neprimanja cjepiva, ocijenio je danas da je obvezno cijepljenje "neophodno u demokratskom društvu".

"Ova presuda povećava moguc´nost obveznog cijepljenja u uvjetima trenutne epidemije Covida-19", rekao je agenciji France presse odvjetnik Nikola Ervije koji je specijaliziran za ESLJP.

Odvjetnik kaže da Sud u Strasbourgu podržava "princip socijalne solidarnosti koji može opravdati nametanje cijepljenja svima, čak i onima koji se osjec´aju manje ugroženima bolešc´u, kada je riječ o zaštiti najugroženijih osoba".

ELJSP ocjenjuje da obavezno cijepljenje djece u Češkoj protiv devet bolesti (difterija, tetanus, dječja paraliza…) ne predstavlja kršenje odredbi Europske konvencije o ljudskim pravima kad je riječ o "pravu na poštovanje privatnog života".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini