NAKON POJAVE SALMONELE

SLOVENIJA UVELA IZVANREDNI NADZOR nad svim mesnim pripravcima za brzu hranu

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Nakon što je nedavno u mesu za kebab što ga je iz Poljske uvezla slovenska tvrtka otkrivena prisutnost salmonele pa je povučeno s tržišta slovenska uprava za sigurnost hrane uvela je izvanredni nadzor nad svim mesnim pripravcima za brzu hranu, izjavio je u srijedu ravnatelj te uprave Janez Posedi.

"U okviru posebnog nadzora obavljamo preglede svih mesnih pripravaka, ne samo onih za kebab, i to kod dobavljača tih proizvoda. Akcija je već u tijeku, a nadzor potrajati još mjesec ili dva mjesca", kazao je Posedi, dodavši kako će posebnu pažnju posvetiti mesu iz uvoza.

U završnom izvješću o aferi s mesnim pripravcima za kebab, koje je u Sloveniju uvezla tvrtka Alebon, uprava za sigurnost hrane utvrdila je da meso koje je u njima korišteno nije došlo iz poljske klaonice u kojoj je otkriveno da se ilegalno kolju bolesne životinje.

Slovenska uprava za sigurnost hrane u petak je na svojim internetskim stranicama objavila da je obaviještena o prisutnosti bakterije salmonele u smrznutoj masi za kebab od miješane govedine i purećeg mesa, koje je tvrtka Alebon uvezla iz Poljske kupivši ga od tvrtke Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo, o čemu je obaviještena nakon što je to meso otkriveno i u Hrvatskoj.

"Preko sustava brzog obavještavanja RASFF primili smo informaciju o prisutnosti bakterije Salmonella spp. u smrznutom goveđe-purećem kebabu distributera Alebon d.o.o uvezenom iz Poljske te provodimo postupak njegova povlačenja/opoziva", objavila je uprava za sigurnost hrane. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater