MOSKVA

Sjeverni tok: Rusija traži sazivanje sjednice UN-ova Vijeća sigurnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rusija će zatražiti sazivanje sjednice UN-ova Vijeća sigurnosti o istjecanju plina otkrivenom na plinovodima Sjeverni tok 1 i 2, pošto je pozvala Joea Bidena da kaže jesu li Sjedinjene Države odgovorne za tu "sabotažu", objavila je u srijedu ruska diplomacija.

Rusija će zatražiti sazivanje sjednice UN-ova Vijeća sigurnosti u vezi s istjecanjem plina otkrivenim na plinovodima Sjeverni tok 1 i 2, pošto je pozvala Joea Bidena da kaže jesu li Sjedinjene Države odgovorne za tu "sabotažu", priopćila je u srijedu ruska diplomacija.

"Rusija kani sazvati službenu sjednicu UN-ova Vijeća sigurnosti nakon provokacija u vezi s plinovodima Sjeverni tok 1 i 2", objavila je na Telegramu glasnogovornica ruske diplomacije Marija Zaharova.

Ruska diplomacija je ranije zatražila "odgovore" od Joea Bidena o uzroku istjecanja plina na cjevovodima Sjevernog toka 1 i 2 u Baltičkome moru.

"Američki predsjednik mora odgovoriti je li SAD izvršio svoju prijetnju", napisala je na Telegramu, smjerajući na Bidenovu izjavu početkom veljače o tome da će Washington "ukinuti" Sjeverni tok 2 ako Moskva vojno intervenira u Ukrajini.

"Ako Rusija okupira (Ukrajinu), neće više biti Sjevernog toka 2", rekao je Joe Biden 7. veljače, dva tjedna prije ruske ofenzive.

Europska unija je najavila "odlučan odgovor" na "svako namjerno poremećenje europske energetske infrastrukture".

Zbog istjecanja plina na plinovodima sve su slabiji izgledi za skori nastavak ruskih isporuka Europi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater