Šokantna biografija

Sad se zna razlog bijega čovjeka koji je usmrtio masovnog ubojicu u Crnoj Gori. VEĆ SU MU SUDILI ZA UBOJSTVO, BIO JE U ZATVORU, BIO JE UHIĆEN ZBOG TERORIZMA

| Autor: Glas Istre
Nenad Kaluđerović (foto: Twitter) / Crna Gora

Nenad Kaluđerović (foto: Twitter) / Crna Gora


Nenad Kaluđerović, za koga se vjeruje da je jučer popodne ispalio smrtonosni metak u cetinjskog masovnog ubojicu Vuka Borilovića i zaustavio ga na stazi smrti, ima "bogatu" ali i bizarnu biografiju, čiji najzanimljiviji detalji sežu do 2006. godine i još jednog zločina koji je te godine uzdrmao Cetinje, piše beogradski Blic.

Te 2006. godine, 13. kolovoza - skoro 16 godina na dan od krvavog pira Borilovića - oko 22 sata je u Bajovoj ulici na Cetinju, ispred ugostiteljskog objekta Ambasador, ubijen Željko Jovanović. Kako je tada priopćila policija, za ubojstvo je bio osumnjičen upravo Nenad Kaluđerović, za kojim je bila raspisana potraga, prenosi Jutarnji list

U trenutku pisanja ovog teksta, Kaluđerović je, prema pisanju crnogorskog portala "Standard", u bijegu i policija pregovara s njim o predaji.

Kako su 2006. poslije Jovanovićeva ubojstva pisali mediji, obitelj ubijenog Željka Jovanovića je u pismima crnogorskim vlastima tvrdila da je Kaluđeroviću omogućeno da pobjegne poslije ubojstva, da cetinjska policija uopće nije blokirala grad i da ga MUP praktično i ne traži.

Obitelji Jovanović je odgovorio osobno Filip Vujanović, tada predsjednik Crne Gore, koji ih je u lipnju 2008. godine obavijestio je da je za "Nenadom Kaluđerovićem raspisana lokalna, nacionalna i međunarodna potjernica preko Interpola Podgorice, te da operativni podaci policije ukazuju da je on jedno vrijeme boravio u BiH, te da se sada nalazi u Rusiji”.

Poslije više od dvije godine bijega, Nenad Kaluđerović se prijavio pravosudnim vlastima Crne Gore u studenom 2008. godine, pisao je crnogorski "Monitor". Na suđenju je izjavio da se ne osjeća krivim i da nije ubio Željka Jovanovića. Naveo je da je ranije bio u pritvoru pod sumnjom za pokušaj ubojstva, ali da je na kraju oslobođen, te da nije želio da bez razloga bude ponovo zatvaran.

Prema pisanju "Monitora", u listopadu 2010. Viši sud u Podgorici je nepravomoćno osudio Kaluđerovića na 10 godina zatvora zbog ubojstva Željka Jovanovića. U presudi se navodilo da je pri tučnjavi okrivljeni Nenad Kaluđerović iz pištolja nepoznate marke, kalibra 9 mm, prema Željku Jovanoviću ispalio hitac koji ga je pogodio u glavu, nanoseći mu tešku tjelesnu ozljedu od koje je preminuo u 23.25 sati.

Poslije sedam mjeseci, Prizivni sud Crne Gore je vratio predmet prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje, pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem. Istog dana je pušten iz pritvora.

Prizivni sud je tvrdio da "činjenice utvrđene u postupku iz posrednih dokaza-indicija nisu dovoljne da bi se donio siguran zaključak da je optuženi Kaluđerović Nenad lišio života oštećenog Jovanović Željka".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater