KIJEV

Rusija nakon osvajanja Lisičanska ide na Slovjansk - ukrajinski stožer

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je Rusija za vikend zauzela istočni ukrajinski grad Lisičansk, ruske snage sada idu na grad Slovjansk, tvrdi u ponedjeljak ukrajinski glavni stožer.

"Rusi pokušavaju uspostaviti kontrolu nad selima Bohorodične, Dolina i Mazanivka, u smjeru Slovjanska", naveo je glavni stožer Ukrajine u svom dnevnom priopćenju. 

Sva tri sela nalaze se manje od 20 kilometara sjeverno i sjeveroistočno od Slovjanska, na južnoj strani rijeke Sjeverni Donjec.

Ruske snage pokušavale su potisnuti ukrajinske snage na novu obrambenu liniju između gradova Siversk, Soledar i Bakhmut, navodi se u priopćenju. 

Ova tri grada udaljena su oko 30 do 40 kilometara istočno od urbanog područja Slovjansk-Kramatorsk, posljednjeg ukrajinskog vojnog uporišta u Donbasu.

Ruski državni mediji u nedjelju ujutro objavili su da su ruske i separatističke snage preuzele punu kontrolu nad Lisičanskom, posljednjim velikim gradom pod ukrajinskom kontrolom u regiji Luhansk, nakon pada Sjeverodonecka.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u nedjelju je priznao da su se ukrajinske snage povukle iz Lisičanska u Donbasu, no najavio da će se taktikom vojske i novim oružjem vratiti kontrola nad tim područjem. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini