IZ STRANIH MEDIJA

POTRES SE OSJETIO I U TRSTU I REGIJI: Nema oštećenja na nuklearnoj elektrani Krško

| Autor: Portal Glas Istre
(Hina)

(Hina)


O jakom jutrošnjem potresu u Zagrebu izvještavaju intenzivno i mediji iz susjednih nam zemalja, a kako piše Il Piccolo, potres se osjetio poprilično i u Trstu kao i u brojnim naseljima u regiji.

Srećom, nuklearna elektrana Krško nije oštećena u potresu, makar je od Zagreba udaljena oko 60 kilometara. Iz NE Krško na njihovoj službenoj web stranici poručuju da elektrana: "sigurno funkcionira, bez ikakvih problema".

- Naši eksperti provode sve provjere propisane protokolom u ovakvim situacijama, i trenutno nema potrebe da se zaustavlja rad NE Krško, poručuju jutros iz slovenskog Ministarstva infrastrukture.

Župan regije Friuli Venezia Giulia, Massimiliano Fedriga, uputio je poruku podrške svima koji su se zatekli na području potresa.

- Potres koji je danas zadesio Hrvatsku dodatno je opterećenje na već izuzetno tešku situaciju koju imamo zbog koronavirusa. Nadam se da će se posljedice potresa što prije sanirati, a grad Zagreb može računati na našu podršku i pomoć u ovim teškim trenucima, poručuje Fedriga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum