ZAGREB

Poplave i klizišta u Austriji nakon noći snažnih kiša

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Snažne kiše padale su u Austriji u noći na srijedu, izazvale poplave i klizišta i blokirale ceste i pojedina sela, objavio je Crveni križ. 

„Tri sela su potpuno odsječena od svijeta“, rekla je Melanie Reiter, glasnogovornica te organizacije za Korušku, regiju na granici s Italijom i Slovenijom koja je pogođena lošim vremenom. 

U ovom trenu nema izvješća o ozlijeđenima ili poginulima, no nekoliko kuća je zatrpano klizištima. Austrijska novinska agencija APA prenosi da se dvoje ljudi smatra nestalima. 

„Situacija je zabrinjavajuća“, kazala je Reiter.

Snage sigurnosti stigle su na pogođeno područje kako bi pomogle stanovnicima u nevolji. Slike s mjesta događaja pokazuju ulice pune krhotina, krovove koje je raznio vjetar i rijeke koje su izašle iz svojih korita. 

U nekoliko sati „pala je količina oborina za cijeli lipanj“, rekao je Gerhard Hohenwarter iz austrijskog Instituta za meteorologiju i geodinamiku (ZAMG). 

Austrija je ovaj tjedan prvo doživjela ekstremni toplinski val, pa niz oluja s grmljavinom. Znanstvenici upozoravaju kako je povećanje broja ekstremnih meteoroloških prilika u Europi izravna posljedica globalnog zatopljenja, piše agencija France Presse. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater