BRATISLAVA

Odgođen drugi krug masovnog testiranja u Slovačkoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Drugi krug testiranja na koronavirus na razini cijele Slovačke naišao je na otpor zbog čega je odgođen na zasad neodređen datum. 

Premijer Igor Matovič u srijedu je rekao da drugi krug više nije planiran za 6. i 7. prosinca nego će se održati na zasad neodređeni datum, prenosi agencija dpa. 

Matovič je veliki zagovornik testiranja cijele populacije, a u prvom krugu 31. listopada i 1. studenoga je testirano 3,6 od ukupno 5,5 milijuna Slovaka. U drugoj rundi bi se detektirali oni koji su zaraženi u međuvremenu. 

No gradski i lokalni čelnici pružaju otpor zbog logističkih poteškoća održavanja masovnog testiranja, pa žele da ono bude usredotočeno samo na ranjive dijelove stanovništva. 

Podaci u četvrtak pokazuju da je broj zaraženih u Slovačkoj blago narastao. Protivnici masovnog testiranja ranije su rekli da se nedavni pad novih slučajeva dogodio zbog djelomičnog zatvaranja u listopadu te da nema veze s masovnim testiranjem. 

Sudjelovanje na masovnom testiranju bilo je dobrovoljno, no svatko tko nije mogao dati negativan rezultat testa nije smio dva tjedna ići na posao. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum