U SAD-u 400.000 pozitivnih

DRŽAVA NEW YORK Novi rekordan broj umrlih. Najgore je što su službeni podaci značajno manji od stvarnog broja umrlih od koronavirusa. MNOGI UMIRU KOD KUĆE

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Država New York je zabilježila novi rekordni broj umrlih od koronavirusa u zadnja 24 sata kada je preminulo 779 ljudi, ali napredovanje pandemije se stabilizira, rekao je u srijedu guverner Andrew Cuomo.

"Mjere ograničenja kretanja i obustave aktivnosti koje nisu nužne donijele su rezultate", rekao je guverner. Krivulja rasta novih hospitalizacija pada, objasnio je na konferenciji za novinare. 

Oko 586 osoba je hospitalizirano u posljednja 24 sata, što je sličan broj kao i u prethodna tri dana, ali bitno niži od onih zabilježenih u državi izmežu 25. ožujka i 3. travnja, s više od 1000 hospitalizacija dnevno (osim 27. ožujka). 

"Nismo izašli iz problema", upozorio je Andrew Cuomo i podsjetio da je u državi New York od covida-19 umrlo 6.268 osoba, kao i da 779 umrlih u posljednja 24 sata nadmašuje rekord od 731 umrlog u utorak. 

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je priznao u utorak da su službeni podaci osjetno niži od stvarnog broja umrlih od koronavirusa u New Yorku, jer brojni umrli kod kuće nisu uračunati u te podatke.

Usporavanje broja hospitalizacija je "izravno povezano s našim akcijama i našim ponašanjem", istaknuo je guverner. "Ako ih prekinemo, vidjet ćete promjenu smjera krivulje. Nitko nije rekao da smo dosegli vrhunac", objasnio je.

Više od 400.000 osoba je pozitivno u Sjedinjenim Državama od kad je pandemija zahvatila zemlju i izazvala smrt više od 13.000 osoba.

Blizu 2.000 osoba (1.939) umrlo je od koronavirusa u Sjedinjenim Državama između ponedjeljka i utorka, što su najteži podaci o umrlima u jednoj zemlji u svijetu od početka krize.

Poput guvernera i gradonačelnik je upozorio Njujorčane da se i dalje pridržavaju preporučenih mjera.

Čelnik američke Nacionalne garde najavio je u srijedu da će broj njezinih pripadnika koji pomažu u borbi protiv koronavirusa porasti za više od 10.000 u idućih tjedan ili dva.

General Joseph Lengyel rekao je novinarima u Pentagonu da se svakodnevno više od tisuću vojnika Nacionalne garde uključivalo u te napore te da imaju odobrenje da mogu ići do 44.000 vojnika.

Gotovo 29.000 ih trenutno pomaže diljem SAD-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum