NOVE MJERE

Njemačka mijenja pravila o korona-testiranju povratnika: Posebna pravila vrijede za one koji DOLAZE IZ 5 HRVATSKIH ŽUPANIJA

| Autor: Glas Istre
(Dejan ŠTIFANIĆ)

U sezoni godišnjih odmora Njemačka je uvela testiranje na zračnim lukama, željezničkim kolodvorima i autocestama kako bi spriječila uvoz koronavirusa u zemlju. Od utorka važe drukčija pravila, ali se za došljake iz Hrvatske i susjednih zemalja još dva tjedna ništa ne mijenja, piše Novi list.

Dok su povratnici iz takozvanih rizičnih zemalja odnosno područja – u koja pripada i pet hrvatskih županija (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska i Požeško-slavonska) kao i još preko 130 zemalja ili regija u svijetu – obvezni testirati se na ulasku u zemlju ili provesti 14 dana u karanteni, povratnici iz zemalja koje se ne smatraju rizičnim do sada su se mogli testirati dragovoljno i besplatno.

Od utorka, 15. rujna, povratnici iz zemalja koje nisu rizične više se neće testirati kada to požele, već samo ako zbog simptoma postoji sumnja na covid-19, piše deutsche welle.

Za ljude koji iz rizičnih hrvatskih županija dolaze u Njemačku – bez obzira koje državljanstvo imaju – i dalje važi obvezno i besplatno testiranje pri ulasku u zemlju.

Dok čeka na rezultat testa povratnik je dužan biti u samoizolaciji u svom smještaju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini