BRODU PRIJETI POTONUĆE

POGLEDAJTE VIDEO / DRAMA U NORVEŠKIM VODAMA: Nizozemski brod "zapeo" u olujnom nevremenu, posada se spašavala skokom u more. Prevozio je manji BROD IZGRAĐEN U PULSKOM TEHNOMONTU

| Autor: Hina
foto

foto


Nizozemski teretni brod koji pluta na pučini kod Norveške mogao bi potonuti i izazvati izlijevanje nafte, pošto je posada evakuirana kasno u ponedjeljak po olujnom vremenu, kazale su u utorak mjesne vlasti.

Oko 12 članova posade skočilo je s jako nagnutog broda Eemslift Hendrika u vodu nakon čega ih je spasio helikopter, dok su drugi spašeni izravno s palube, po snimci koju je objavio Norveški centar za koordinaciju spašavanja.

Svi su na sigurnom, ali brodu prijeti potonuće, kazali su norveški dužnosnici. Brod se nalazi oko 130 kilometara od obale na Sjevernom moru.

"Brodu je tijekom noći otkazao glavni motor i pluta prema kopnu", rekao je Hans Petter Mortenson iz Norveške obalne uprave, za televiziju NRK. 

"Postoji rizik da bi se mogao prevrnuti i potonuti", rekao je, dodajući da bi pritom moglo doći do izljeva nafte.

Brod prenosi oko 350 tona nafte i 50 tona dizela.

Smit Salvage, podružnica nizozemske tvrtke za pomorske usluge Boskalis, kazala je da je angažirana da pokuša spasiti brod i kasnije tijekom dana poslat će tim u Norvešku.

Brod je sagrađen 2015. i registriran u Nizozemskoj. Dug je 111,6 metara i namijenjen prijevozu jahti i manjih plovila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom