SUĐENJE NA MAHATTANU

Najveće pitanje je hoće li priča o seksu s maloljetnicama završiti na Epsteinu i njegovoj suradnici Maxwell, ili će doći do velikih i moćnih poput CLINTONA, TRUMPA I PRINCA ANDREWA

Svjedokinje detaljno opisuju mrežu kojom ih je Maxwell zarobila i uvukla u morbidne događaje. Ipak, najeksplozivniji dio priče su gosti, koji su također imali priliku družiti se s maloljetnim djevojkama. Imućni i moćni učinili su sve još uoči suđenja da ih se ne uvlači u morbidne priče s Epsteinovog imanja, ali je pitanje hoće li i sama Maxwell, u borbi za budućnost, trgovati s tužiteljima i ponuditi neka saznanja o kojima se sada samo nagađa

| Autor: Jurica Körbler
Prosvjed ispred suda u Manhattanu (EPA)

Prosvjed ispred suda u Manhattanu (EPA)


"Zapamtite da ništa ne vidite, ne čujete, ne govorite, osim ako vas se izravno pita. Gospodina Epsteina nikada ne smijete pogledati direktno u oči".

Bili su to strogi naputci kako se ponašati u blizini seksualnog predatora Jeffreya Epsteina u njegovoj vili u Palm Beachu na Floridi. Detalji te opskurne priče ovog tjedna javno su objavljeni na dugo očekivanom suđenju koje je počelo na Manhattanu, i na kojem je Ghislaine Maxwell, Epsteinova prijateljica i suradnica, optužena za trgovinu seksom. Epsteina već dugo nema, odmah kako je prije dvije godine uhapšen počinio je samoubojstvo u zatvroskoj ćeliji na Manhattanu, a sad treba vidjeti jesu li i mnoge tajne i opskurne priče o seksualnim robinjama za bogate i moćne otišle zajedno s njim.

Što je rekao pilot?

Što će se sve čuti do kraja suđenja tek treba pričekati, ali nije isključeno da će se rasvijetliti i uloga Donalda Trumpa i Billa Clintona koji su letjeli u Epsteinovom zrakoplovu. Do sada je svjedočio i bivši pilot Larry Visoski koji je potvrdio da je uvijek imao informacije da leti netko "jako važan", kao što je bio Clinton. Prisjetio se da je u zrakoplovu bio i princ Andrew, senator iz Mainea George Mitchell, senator John Glenn i drugi.

Prije početka ovog spektakularnog suđenja glasnogovornik Billa Clintona potvrdio je da je bivši predsjednik četiri puta letio u Epsteinovom zrakoplovu, ali da nije ništa znao o "strašnim zločinima". Još manje da je bio uključen u trgovinu seksom, kada su mnoge maloljetnice pružale usluge uglednim Epsteinovim gostima. A je li baš sve bilo tako pokazat će suđenje za koje neki misle da može biti krajnje zapaljivo, dok drugi smatraju da je već prošlo dosta vremena da se prikriju tragovi i nezgodni svjedoci.

Ali, sumnje ostaju, a na listi onih koji su se na neki način družili sa Epsteinom je pored dva bivša američka predsjednika i Bill Gates.

Broj 1, Jane

Na samom početku suđenja tužitelji su rekli da su Epstein i njegova pomoćnica Maxwell stvorili piramidu zlostavljanja, kako bi privukli maloljetne djevojke. Pilot je kao svjedok potvrdio da je Maxwell često putovala privatnim zrakoplovom svoga šefa i da su je zvali "broj dva". Dojam je pilota bio da su jako bliski, ali on sam nije vidio da se u zrakoplovu događa nešto sumnjivo. Nakon njega svjedočila je maloljetna žrtva nazvana "Broj1, Jane", koja je Epsteina upoznala kada je imala četrnaest godina. Opisala je detaljno seksualno zlostavljanje koje je doživjela, na Floridi i na Manhattanu, a orgije je organizirala sama Maxwell. Epsteina je upoznala u prestižnom umjetničkom kampu kojem je on bio pokrovitelj, a i pilot Visoski je potvrdio da je Jane vidio u zrakoplovu sa svojim šefom. Na unakrsnom ispitivanju bilo je mnogo nedoumica, pa i ta je li riječ o istom imenu i prezimenu ispisanom na listi putnika u zrakoplovu, jer je Epstein navodno imao više osoba koje su se isto zvale. "Ali, nikad nisam vidio u avionu nikakvu seksualnu aktivnost", bio je kategoričan pilot. Potvrdio je da nije vidio ni seksualna pomagala, kondome ili bilo što povezano sa seksom u avionu koji su zvali i "Lolita express", a Epstein nije imao ništa protiv da jedan od pilota za vrijeme leta dođe u kabinu s putnicima i popije kavu. Ali, Visoski je priznao na sudu da je potpisao ugovor o tajnosti podataka, kao i da je Epstein školovao njegove dvije kćeri i dao mu ranč u New Mexicu gdje je pilot izgradio kuću.

Prvih dana suđenja svjedoci su potvrdili da se mnogo toga promijenilo u Epsteinovoj vili kada se u nju uselila gospođa Maxwell. Pravila su tada postala stroga, a ona je inzistirala da nitko ne gleda Epsteina u oči dok s njim razgovara. Svjedočio je i bivši zaposlenik u vili Juan Alessi koji je tamo radio od 1990. do 2002. godine i potvrdio da je s Epsteinom imao srdačan odnos. Sve se promijenilo dolaskom Maxwell, koja je inzistirala da zaposlenik gleda u drugi dio prostorije dok razgovara sa šefom. Alessi je potvrdio da je vidio u vili dvije maloljetnice, a da su i gošće imale stroga pravila kako se moraju oblačiti i ponašati. Posebno je to vrijedilo kada su Epstein i Maxwell imali goste.

Tužitelji su u posjedu knjižice na 58 stranica koja je detaljno propisivala pravila ponašanja, a svatko tko je boravio u vili morao je to pročitati. Alessi je u vili vidio i svjedokinju nazvanu "broj1, Jane", a prisjetio se da je prvi put došla u društvu majke. Navodno je tada imala 14 godina, a kasnije će i sama svjedokinja potvrditi da je baš u toj dobi prvi put ušla u kuću u koju ju je doveo "slatki Latino, Epsteinov šofer", Alessi, koji je bio iz Ekvadora. Na suđenju je potvrdio da je vidio i mnoge druge maloljetne djevojke, među kojima je bila i izvjesna Virginija Roberts. I tu trag vodi do Trumpa.

Masažni stol

Alessi je naime posvjedočio da je tu djevojku upoznao u klubu Donalda Trumpa u Mar-a-Lagu. S njom je u kontakt stupila Maxwell, a kasnije ju je često viđao na Epsteinovom imanju. "Nije moj posao bio saznati što su tu radile", kazao je na suđenju. Ipak, potvrdio je da je morao čistiti masažni stol svog šefa, koji je tri puta dnevno bio na masaži. A jedna od svjedokinja je kazala da je od nje Epstein tražio razne seksualne igrice baš za vrijeme masaže, jer je to bio ritual na kojem je inzistirala i Maxwell. Alessi je pronašao i nekoliko seksualnih igračaka uz sam stol, a zapovjeđeno mu je da ih stavi u pletenu košaru u kojoj su bili razni rekviziti. Košara je inače stajala u privatnoj kupaonici gospođe Maxwell.

Mnoge pikanterije tako su izašle na vidjelo već prvog tjedna suđenja. U Americi je običaj da se objavljuju crteži sa suđenja, a na sada dostupnim vidi se zabrinuto lice Ghislaine Maxwell, koja bi mogla biti osuđena na dugogodišnju zatvorsku kaznu. Sada svjedokinje detaljno opisuju mrežu kojom ih je Maxwell zarobila i uvukla u morbidne događaje. Ipak, najeksplozivniji dio priče su gosti, koji su također imali priliku družiti se s maloljetnim djevojkama. Imućni i moćni učinili su sve još uoči suđenja da ih se ne uvlači u morbidne priče s Epsteinovog imanja, ali je pitanje hoće li i sama Maxwell, u borbi za budućnost, trgovati s tužiteljima i ponuditi neka saznanja o kojima se sada samo nagađa. "Mnogi mirno ne spavaju ovih dana", komentiraju američki mediji, dok javnost saznaje detalje sa razularenih zabava, kada su se gole djevojke okupljale oko bazena, a Maxwell režirala orgije.

"Bila sam u početku ukočena od straha”, potvrdila je jedna od svjedokinja, opisavši da je Maxwell masturbirala u njenom društvu, a nakon toga se pravila kao da se ništa nije dogodilo. "Bilo me je sram, osjećala sam se grozno, ali nikome nisam ništa rekla". A onda je opisala daljnji tijek događaja kada je Maxwell djevojku pripremila za masaže "koje Epstein vodi", a kada je tužiteljica Alison Moe upitala svjedokinju kako se gospođa Maxwell u svemu ponašala, dobila je odgovor "radila je sve to jako ležerno, kao da je normalno".

Za sada će svjedočiti četiri žene koje su kao maloljetnice prošle Epsteinovo imanje, ali nije isključeno da će do kraja suđenja lista svjedokinja biti dulja. Ne miruje ni obrana, jer tvrdi da se mnoge žene sada žele prikazati žrtvom, računajući na milijune dolara iz Epsteinovog fonda za žrtve. Tako su već i do sada "pala" pitanja zašto su djevojke šutjele.

"Bilo me sram govoriti o svemu što sam tamo doživjela. Znala sam da više ne bi mogla nakon toga nastaviti normalan život i da ne bi mogla naći niti jedan posao. Nisam željela biti dio tog užasa, ali nisam htjela ni upirati prstom u Epsteina, koji bi me sigurno pregazio", jedno je od objašnjenja.

Jedna od svjedokinja potvrdila je da ju je Epstein upoznao i s Trumpom, kada je imala četrnaest godina, ali da se ponašao pristojno. Kasnije je sudjelovala i na izboru ljepote za Miss Teen, koji je bio povezan s Trumpom, ali detalji za sada nisu otkriveni. Ostaje naravno da se do kraja razjasni i uloga princa Andrewa kojeg jedna žena optužuju da je kao maloljetnica bila njegova seksualna robinja. Puno prljavog veša očito tek treba izaći na vidjelo. Svijet bogatih često je i svijet problematičnih, u kojem se novcem kupuje sve, od seksa na dalje.

Ovo suđenja na Manhattanu moglo bi biti prekretnica kod sličnih slučajeva, samo je pitanje hoće li se ići do kraja, ili će se sve slomiti s gospođom Maxwell i Epsteinom, kojeg ionako više nema.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater