BEOGRAD/PRIŠTINA

Kosovo uvodi kontrolu na graničnim prijelazima, dvije općine u karanteni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kosovska vlada odlučila je u petak zatvoriti sve kopnene granične prijelaze, izuzev za građane Kosova, te uvela niz drugih mjera, a dvije općine proglasila karantenom nakon što su tijekom dana potvrđena prva dva slučaja zaraze.

"Kosovska vlada odlučila je zatvoriti za slobodan prolaz sve kopnene administrativne prijelaze, osim za žitelje Kosova, koji će, ako se hoće vratiti na Kosovo, morati biti zdravstveno provjereni i izolirani u karanteni 15 dana", izvijestila je Radiotelevizija Srbije (RTS) s tiskovne konferencije kosovskog premijera Albina Kurtija.

Kurti je u petak navečer, poslije izvanredne sjednice vlade, priopćio odluku da na cijelom teritoriju Kosova budu zatvoreni svi kafići, tržni centri i restorani, te da se obustave sve kulturne i sportske aktivnosti, navodi RTS.

Na Kosovu su u petak potvrđena prva dva slučaja koronavirusa.

Jedna od osoba kod koje je potvrđen virus je dvadesetogodišnja djevojka, talijanska državljanka koja je boravila u Klini, naselju na zapadu Kosova.

Drugi oboljeli je muškarac u dobi od 77 godina iz sela Stubla kod Vitine, na jugu Kosova prema granici sa Sjevernom Makedonijom, a općinske vlasti su nakon potvrde virusa izolirale cijelo selo.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of