ZAGREB

Jimmy Carter hospitaliziran drugi put u tjedan dana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bivši američki predsjednik Jimmy Carter, koji je prošlog tjedna otpušten iz bolnice u državi Georgia, tijekom vikenda je ponovno hospitaliziran zbog liječenja infekcije mokraćnog sustava, izvijestio je Carter centra u ponedjeljak.

"Bolje se osjeća i raduje se što će se uskoro vratiti kući", stoji u izjavi Catrerove zaklade.

Najdugovječniji bivši američki predsjednik, nekadašnji farmer kikirikija i guverner, primljen je tijekom vikenda u medicinski centar Phoebe Sumter u Americusu u državi Georgia, izvijestio je Carter centar, dodajući da će njegova sljedeća izjava biti objavljena "kad bude pušten na daljnji odmor i oporavak".

Carter (95), koji živi u Plainsu u Georgiji, u srijedu je poslan kući iz sveučilišne bolnice Emory u Atlanti gdje je podvrgnut ublažavanju krvarenja na mozgu, uzrokovanom nedavnim padovima. Liječnici su operaciju proglasili uspješnom.

U listopadu je Carter dva puta pao. Zbog prvog pada su mu šivali lice, a drugi je rezultirao kratkom hospitalizacijom zbog manjeg prijeloma zdjelice.

Nakon prvog pada nastavio je rad na projektu izgradnje kuće za neprofitnu skupinu Habitat for Humanity.

U svibnju je bivši demokratski predsjednik operiran jer je, također kod kuće, slomio kuk.

Carter je 1976. porazio republikanskog predsjednika Geralda Forda da bi kao 39. predsjednik odslužio četverogodišnji mandat u Bijeloj kući.

Nobelovu nagradu za mir 2002. je dobio za svoje napore na pronalaženju mirnih rješenja globalnih sukoba, unapređenju demokracije i ljudskih prava, promicanju ekonomskog i društvenog razvoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini