NE OSJEĆAJU POTPORU VLASTI

Jedna od vodećih ukrajinskih IT tvrtki seli svoj ured iz Srbije u Hrvatsku

| Autor: Glas Istre
(Foto: Screenshot Facebook)

(Foto: Screenshot Facebook)


Vodeća ukrajinska IT kompanija Intellias odlučila je odustati od otvaranja razvojnog centra u Srbiji te će ga umjesto toga preseliti u Zagreb. Razlog takvoj odluci leži u tome da ne žele otvarati svoj centar u proruskoj zemlji, prenosi Jutarnji list.

"Odlučili smo zatvoriti srpski ured i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću potporu od strane srpskih vlasti pa je Intellias odlučio preseliti svoj razvojni centar u Hrvatsku. Novi ured tvrtke nalazit će se u Zagrebu.

Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije - pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskom zrakoplovstvu", stoji u njihovoj objavi na Facebooku, u kojoj navode i izjavu suosnivača tvrtke.

"Vrlo nam je važno kako druge države reagiraju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbjeglicama. Hrvatski dragovoljci otišli su u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. S obzirom na sve ove čimbenike, donijeli smo brzu odluku da preselimo Intelliasov ured u Zagreb", kaže izvršni direktor i suosnivač Intelliasa Vitalij Sedler.

"Osim toga, Hrvatska ima jaku IT zajednicu. U zemlji postoji više od 60.000 IT stručnjaka. Uvjereni smo da ćemo zajedno moći našim kupcima ponuditi najkvalitetnija tehnološka rješenja.

Također se brinemo o sigurnosti naših stručnjaka koji su trenutno u Ukrajini ili odlaze u inozemstvo. Vrlo brzo ćemo vam reći sve o tome, a za sada - Slava Oružanim snagama Ukrajine! Slava Ukrajini", napisali su u objavi.

 Intellias je IT kompanija s preko 2000 zaposlenika, a njihovi uredi nalaze se u Kijevu, Lavovu, Odesi, Harkovu, Ivano-Frankivsku, Berlinu i Krakovu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater