CAPE TOWN

JAR s 554 slučaja Covida-19 najpogođenija zemlja u Africi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Južnoafrička Republika najpogođenija je država u Africi pandemijom koronavirusa sa 554 slučaja Covida-19 u utorak,  za 152 više nego dan ranije.

Južnoafrički građani i poslovni subjekti u međuvremenu se spremaju za trotjednu karantenu koja bi trebala početi u ponoć 26. ožujka.

Za to vrijeme samo će ključne službe raditi, uključivo dućani s prehrambenim artiklima, benzinske postaje, dostava nužnih potrepština te ljekarne i medicinske službe.

Druge afričke zemlje prijavljuju brojke koje su nešto niže ili vrlo male.

Egipat ima 366 slučajeva koronavirusa, od čega 19 umrlih i u utorak je uveo policijski sat koji će stupiti na snagu u srijedu i trajati dva tjedna. 

Bit će na snazi od 19 do 6 sati, objavio je premijer Mostafa Madbouli na konferenciji za novinare.

Egipat je također produljio suspenziju letova za dva tjedna od 1. travnja, nakon što je tu mjeru prvi puta donio 19. ožujka. Dopustit će se letovi koji će vršiti repatrijaciju turista.

Gvineja ima 52 zaražena i dvoje umrlih, Uganda devet zaraženih - većina se nedavno vratila iz Dubaija, Čad ima tri.

Afrika je uvelika pošteđena pandemije koja hara već tjednima i sada ima ukupno 1.778 slučajeva zaraze i 57 smrtnih slučajeva, po podacima agencije France presse do utorka u podne.

Postoje strahovi da bi se nacionalni zdravstveni sustavi u Africi mogli vrlo brzo naći u poteškoćama ako se pandemija počne jače širiti na tom kontinentu.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater