MOSTAR

Istraga u bolnici u Mostaru zbog kršenja protokola za koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Županijsko, hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo otvorilo je u srijedu istragu zbog mogućeg kršenja protokola pri prijemju pacijenta u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru zaraženog koronavirusom čime su ugroženi pacijenti i medicinsko osoblje.   

"S ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne kaznene odgovornosti (...) pacijenata, ali tako i liječnika koji je sudjelovao u njihovu prijemu u SKB Mostar, tužiteljstvo će putem suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera SKB Mostar", priopćilo je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).  

Kada se stvore potrebni zdravstveni uvjeti  saslušat će se svjedoci i provesti druge istražne radnje, dodaje se. 

Tužiteljstvo HNŽ-a poziva sve građane, institucije i javne medicinske ustanove da se u novonastaloj situaciji pridržavaju uputa kriznih stožera oformljenih na područjima županija, Federacije BiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenošenje virusa korona, pa tako i nastale pandemije. 

Više zaposlenika SKB-a upućeno je u utorak u izolaciju pošto se otkrilo da su bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom koja je u ponedjeljak bila smještena na Odjelu za plućne bolesti.

Liječnik je zaobišao propisani postupak i smjestio pacijenta u bolnicu zajedno sa sinom, za kojega je utvrđeno da ipak nije pozitivan na virus COVID-19, navode mediji.

No u utorak su mediji prenijeli izjavu ravnatelja SKB-a Ante Kvesića u kojoj stoji da su "sve osobe koje su s njima od jučer, kada su primljeni na Odjel, bile u kontaktu, upućene u izolaciju. Napravili smo sve što je potrebno. Postupili smo prema svim mjerama i uputama koje su naložene, sve smo dezinficirali".

U BiH je potvrđeno 34 oboljelih od koronavirusa, a vlasti su uvele izvanredno stanje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini