vodeća globalna tehnološka kompanija

Huawei ove godine udvostručio broj mjesta za studente iz Hrvatske u globalnom edukacijskom programu Seeds for the Future

| Autor: Glas Istre
”Seeds for the Future”

”Seeds for the Future”


Huawei Technologies, vodeća globalna tehnološka kompanija koja već 15 godina uspješno posluje i u Hrvatskoj, pokrenula je prijave za četvrtu godinu svog globalnog studentskog edukacijskog programa ”Seeds for the Future”, udvostručivši ove godine broj mjesta za studente iz Hrvatske, na njih čak 30. 

Program je u Hrvatskoj pokrenut na temelju Memoranduma o razumijevanju i suradnji iz 2019. godine koji su sklopljeni sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, a do sada je program uspješno prošlo 36 studenata iz Hrvatske. 

Ove godine će se uz 8-dnevni edukacijski program u kojem studenti uče od vrhunskih stručnjaka Huaweija o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku, za sve polaznike organizirati i fizičko iskustvo – studijsko putovanje na jednu od ključnih obrazovnih konferencija u EU odnosno posjet jednoj od najmodernijih 5G tvornica u EU.

 „Ulaganje u znanje temeljna je podloga i preduvjet za sve poslovne pa i razvojne procese pojedinca i društva u cjelini. Mladi su naša budućnost i svako ulaganje u razvoj digitalnih vještina, ulaganje je u našu budućnost. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva potiče stjecanje znanja o novim tehnologijama, a na suradnju s vodećim globalnim pružateljem infrastrukture za informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) smo iznimno ponosni. Razmjena znanja i otvaranje prilika za učenje o novim tehnologijama od iznimne je važnosti za sve dionike programa „Seeds for the future“, a sigurni smo da će studentima stečena znanja biti od velike koristi u praksi. Našim studentima želim uspješno i aktivno sudjelovanje u ovoj globalnoj inicijativi uz nadu da će im ovaj program omogućiti da unaprijede svoja znanja, ali i steknu nova i korisna iskustva, a kasnije da to i primijene kroz razvoj inovativnih rješenja u brzorastućoj IT industriji“, istaknuo je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. 

Huawei će prijave studenata sa ICT i srodnih fakulteta primati do kraja rujna, a nakon izbora 30 najboljih studentskih prijava edukacijski program će se početi izvoditi sredinom listopada. Studenti iz Hrvatske će na edukacijama sudjelovati uz druge studente iz gotovo 140 zemalja diljem svijeta i sa preko 500 sveučilišta. Ukupno je globalno kroz program prošlo preko 12.000 studenata. 

Seeds for the Future samo je jedan od društveno odgovornih programa koje Huawei provodi u Hrvatskoj. Huawei u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja od 2019. godine provodi donacijski program ”1000 Dreams” u sklopu kojeg donira knjige i potrebnu tehnologiju osnovnim školama u manje razvijenim dijelovima Hrvatske. Također, prošle godine je pokrenut projekt ”Huawei za digitalnu Slavoniju” (Huawei for Digital Slavonia) u sklopu kojeg se provode edukacijski program ICT Academy u suradnji sa Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), te stipendijski program Seeds For The Future Scholarship kojim su svi studenti studija Digitalne poljoprivrede pokrenutog na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku (FAZOS) dobili po 6.000 eura stipendije. 

“ Inovacija i kreativnost potpomognuta digitalnim tehnologijama danas oblikuju naš svijet i vrlo je važno potaknuti buduće generacije da iskoriste puni potencijal ovih tehnologija i nastave pomicati granice. U Huaweiju već godinama potičemo mlade talente na razvoj i inovacije, i to je u samoj srži našeg globalnoj programa Seeds for the Future. Veseli nas što smo ove godine dodatno povećali broj mjesta za studente iz Hrvatske jer Hrvatska pokazuje izniman talent i potencijal razvoja u tehnološkoj industriji”, izjavio je Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

Huawei je vodeći svjetski pružatelj infrastrukture i pametnih uređaja informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). S integriranim rješenjima u četiri ključne domene – telekomunikacijskim mrežama, IT-u, pametnim uređajima i uslugama u oblaku – predani smo tome da digitalno donesemo svakoj osobi, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet. Huaweijev sveobuhvatni portfelj proizvoda, rješenja i usluga konkurentan je i siguran. Kroz otvorenu suradnju s partnerima iz ekosustava, stvaramo trajnu vrijednost za naše klijente, radeći na osnaživanju ljudi, obogaćivanju kućnog života i nadahnjujući inovacije u organizacijama svih oblika i veličina. U Huaweiju se inovacije usredotočuju na potrebe kupaca. Mnogo ulažemo u temeljna istraživanja, usredotočujući se na tehnološka otkrića koja vode svijet naprijed. Imamo više od 194.000 zaposlenih, a poslujemo u više od 170 zemalja i regija. Osnovan 1987., Huawei je privatna tvrtka u potpunom vlasništvu svojih zaposlenika. Za više informacija posjetite Huawei online na www.huawei.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum