SAMOPROGLAŠENI PREDSJEDNIK VENEZUELE

Guaido upozorio da snage reda PRIJETE NJEGOVOJ OBITELJI

(EPA)

(EPA)


Samoproglašeni predsjednik Venezuele Juan Guaido upozorio je u četvrtak da snage reda prijete njegovoj obitelji i dodao da je da će, ukoliko mu se nešto dogodi, odgovoran biti predsjednik Nicolas Maduro.

"Specijalne snage FAES su kod mene doma i pitaju gdje je moja supruga. U ovom trenutku diktatura misli da će nas može zastrašiti", rekao je vođa oporbe u govoru u Caracasu.

Juan Guaido je izjavio da se njegova 20-mjesečna kći nalazi u njihovom domu i da će ukoliko joj se nešto dogodi snage reda biti odgovorne.

Guaido (35) je rekao da sa skupa odlazi doma i pozvao je diplomate, zastupnike i druge simpatizere koji su došli na skup da ga otprate i vide što želi FAES.

"Oni koji pokušavaju sabotirati demokraciju i napasti Guaidoa, pretrpjeti će posljedice", upozorio je u srijedu John Bolton, savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Trumpa.

Juan Guaido koji se 23. siječnja proglasio privremenim predsjednikom izložio je u četvrtak svoj plan izlaska zemlje iz krize, zbog koje su milijuni Venezuelaca emigrirali. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini