MOSTAR

Čordaš: nastavak potpore brojnim projektima povratnika Hrvata u RS-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjedavajući Povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH Davor Čordaš najavio je u srijedu nastavak potpore brojnim projektima Hrvata povratnika, uglavnom na području Republike Srpske, ali i za druga dva naroda za koje je izdvojeno 2,2 milijuna eura.

Nakon što je u srijedu održana konstituirajuća sjednica novoga povjerenstva za izbjeglice raseljene osobe Čordaš je istaknuo da su im na raspolaganju sredstva za 2019. i 2020. godinu u iznosu od 2,2 milijuna eura. Već sljedećeg tjedna će se raspisati javni poziv za financiranje projekata za elektrifikaciju, komunalnu, socijalnu infrastrukturu u koju mogu ući i vjerski objekti.

Među ranijim projektima koje su usmjeravali hrvatski predstavnici u ovome povjerenstvu započela je obnova crkvenih projekata na Plehanu kod Dervente, Petrićevcu kod Banja Luke, Koraćama i Novome Selu kod Bosanskog Broda, zatim Gornjoj Tramošnici kod Pelgićeva odnosno Gradačca, te Nevesinju.

S ovim novcem financirano je i asfaltiranje više prometnica u republici Srpskoj na području Dervente, Šamca, Pelagićeva, vodovod u Kotor Varoši. Financirana je i opskrba električnom energijom i rasvjeta za hrvatske povratnike u Bosanskom Brodu, Doboju, Šamcu i Derventi.

"Važno je da se radi o tijelu koje je sastavljeno od kompetentnih ljudi, a ono što je posebno važno za nas u Republici Srpskoj jeste da je uz mene član Povjerenstva gospodin Josip Jerković, dopredsjednik republike Srpske iz reda hrvatskog naroda čime smo dodatno osnaženi. Mi smo nažalost među rijetkima koji se još uvijek brinu za ovaj prostor", istaknuo je Čordaš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini