ŠANGAJ/PEKING

U Kini porast slučajeva koronavirusa zbog povratnika iz inozemstva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kina je prijavila rekordan porast u uvezenim slučajevima koronavirusa dok se Kinezi vraćaju kući iz inozemstva, te se povećava strah od drugog vala zaraze u trenutku dok se zemlja oporavlja od prvotnog izbijanja.

Svi novozaraženi slučajevi u Kini - njih 41 - uvezeni su iz inozemstva, objavila je u subotu nacionalna zdravstvena komisija čime se ukupan broj takvih slučajeva popeo na 269.

Peking i Šangaj glavne su ulazne točke za povratnike, od kojih su mnogi studenti koji studiraju u inozemstvu, prema službenim izvješćima. Morali su se vratiti nakon što su se mnogi kampusi u SAD-u i Europi zatvorili kako bi zaustavili rapidno širenje zaraze.

Zbog uvezenih slučajeva pooštrena su ograničenja karantene u zemlji. Zdravstvena komisija u Guangdongu rekla je u subotu da putnici koji su ušli u pokrajinu Guangdong iz inozemstva moraju ostati 14 dana u karanteni u stanovima ili zajedničkom centru za karantenu na svoj trošak.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva u kontinentalnoj Kini u petak navečer iznosi 81.008, rekle su zdravstvene vlasti. Broj umrlih je 3255, što je mnogo sporija stopa nego u danima vrhunca krize.

Budući da nema slučajeva lokalne transmisije već treći dan zaredom, dužnosnici su ublažili ograničenja, čak i u središtu epicentra Wuhanu, u kojemu je zabilježeno svih sedam novih smrtnih slučajeva.  

U subotu je službena novinska agencija Xinhua objavila da će trgovine u stambenim zajednicama bez prijavljenih novozaraženih slučajeva nastaviti s radom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater