LONDON

Britanski premijer uvjeren da će škole na jesen raditi sigurno

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je da je otvaranje škola u rujnu socijalni, gospodarski i moralni imperativ, ustrajajući na tome da će škole unatoč pandemiji koronavirusa moći na siguran način održavati nastavu.

Johnsonovi komentari uslijedili su nakon što je studija objavljena ovog mjeseca upozorila da Velika Britanija na zimu riskira dvostruko teži drugi val zaraze u odnosu na početni budu li škole otvorene bez poboljšanog sustava testiranja i praćenja.

Britanski premijer je za tamošnje medije napisao da je ponovno otvaranje škola nacionalni prioritet i da bi škole trebale biti posljednje mjesto koje bi u buduće trebalo biti zatvoreno.

Škole u Engleskoj zatvorene su u ožujku tijekom mjera zatvaranja i ponovno su otvorene u lipnju za tek manji dio učenika.

Vlada želi da se svi učenici vrate u školske klupe do rujna.

"Držanje škola zatvorenima trenutak dulje nego što je potrebno je društveno nepodnošljivo, gospodarski neodrživo i moralno neprihvatljivo", napisao je Johnson.

Upozorio je na rastuće troškove roditelja koji neće moći raditi ako škole budu zatvorene i na velike posljedice s kojima će se suočiti zemlja propuste li djeca obrazovanje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of