ALŽIR

Bouteflika i službeno kandidat za PETI PREDSJEDNIČKI MANDAT

(EPA)

(EPA)


Alžirski predsjednik Abdelaziz Bouteflika (81), kandidirat će se na predstojećim predsjedničkim izborima koji će se održati 18. travnja, nastojeći osvojiti i peti mandat, izvijestila je u nedjelju službena novinska agencija APS.

Bouteflika je na vlasti u Alžiru još od 1999. godine, a kandidaturu je najavio u poruci naciji koju je poslao novinskoj agenciji APS. Poruka će se emitirati kasnije u nedjelju.

Ako bude izabran, stoji u Bouteflikinoj poruci, "uspostavit će sveobuhvatnu nacionalnu konferenciju" koje je svrha razvoj "političke, ekonomske i društvene platforme", a mogao bi predložiti i dopune ustava", prenosi APS, ne navodeći pojedinosti.

Bouteflika je dugo šutio o svojim nakanama, premda su ga iz njegova predizbornog stožera više puta pozivali da se izjasni o namjerama. U međuvremenu su mnogi nagađali o njegovoj kandidaturi. Službeno zatvaranje roka za prijave je 3. ožujka u ponoć.

S obzirom na to da je moždani udar koji je pretrpio 2013. prilično oslabio njegovo zdravlje, Abdelaziz Bouteflika rijetko se pojavljuje u javnosti te više ne drži javne govore. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of