WASHINGTON

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden brani se od optužbe za neprimjeren poljubac

| Autor: Hina
Arhiva

Arhiva


Bivši  američki potpredsjednik Joe Biden, koji bi mogao objaviti kandidaturu za predsjedničke izbore 2020., morao se u nedjelju braniti od optužbe za neprimjeren poljubac udijeljen mladoj  članici njegove demokratske stranke tijekom kampanje 2014. 

"U mnogo godina kampanje i u javnom životu, bezbroj sam se puta rukovao i dijelio zagrljaje, izrazio privrženost, potporu i utjehu. I vjerujem da se nikada, nikada, nisam ponašao neprimjereno. Ako govore da sam se tako ponio, poslušat ću s poštovanjem. No to nikada nije bila moja nakana", rekao je Biden.

Kazao je da se ne sjeća tog izgreda iz 2014. koji je u svojem eseju objavljenom u petak na mreži opisala stranačka aktivistica Lucy Flores.

"Vrlo iznenada, osjetila sam da Joe Biden, koji se odnekud pojavio, stavlja ruke na moja ramena, odostraga mi se približava, naginje se, miriše mi kosu i ljubi blago u tjeme", ispričala je.

"Možda se ne sjećam tih trenutaka na jednak način, i možda sam iznenađen što čujem. No današnje je vrijeme u kojem žene osjećaju da mogu i trebaju iznijeti svoja iskustva i muškarci tome trebaju  pridati pozornost. I ja ću tako učiniti", rekao je Biden.

Taj 76-godišnji veteran koji je osam godina bio potpredsjednik u administraciji predsjednika Baracka Obama i 36 godina u američkom Senatu, nije još najavio hoće li se natjecati za kandidaturu demokrata na predsjedničkim izborima 2020.

Lucy Flores je ponovila svoje optužbe u nedjelju za CNN i rekla kako želi da Biden prizna da to što je učinio nije bilo ispravno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater