SAD

Biden pokrenuo prvu bitku s Trumpom oko sindikata

| Autor: Hina
(EPA)

(EPA)


Bivši američki potpredsjednik Joe Biden u ponedjeljak je - u svom prvom javnom istupu nakon što je objavio predsjedničku kandidaturu - jasno pokazao da je spreman za sukob s predsjednikom Donaldom Trumpom oko potpore sindikata industrijskih radnika, koji su bili ključni glasači u Trumpovoj pobjedi 2016. godine.

Govoreći ispred mnoštva radnika u Pittsburghu, Biden se, kako se čini, nije osvrtao na nadolazeće naporne izbore u Demokratskoj stanci, nego je odmah najavio izravni sukob s Trumpom na izborima u studenom 2020. godine.

"Ja ne dajem isprike, ja sam sindikalist", poručio je Biden mnoštvu među kojima su bili članovi sindikata vozača, metaloprerađivača, vatrogasaca i učitelja. "Ovu zemlji nisu izgradili bankari na Wall Streetu, direktori i menadžeri, izgradili ste ju vi", dodao je Biden.

Biden (76) bio je potpredsjednik Baracku Obami u dva mandata, a u svome govoru ponovio je slične teze koje zastupaju i drugi demokrati, tvrdeći da rast američkog gospodarstva koristi samo bogatima na uštrb srednje klase i siromašnih.

"Svi to znaju. Srednja klasa je u mukama", rekao je Biden te dodao: "Tržište dionica raste, a vi to ne osjetite".

Ranije tijekom dana, Biden je dobio podršku Međunarodnog udruženja vatrogasaca, koji se hvale članstvom od 300,000 ljudi. Biden inače u predsjedničkoj utrci računa na podršku radničkih sindikata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter