NAJNOVIJEBRUXSELLES

Belgijska agencija za kibernetičku sigurnost nije pronašla nikakve prijetnje iz Huaweija

| Autor: Hina
EPA

Belgijski centar za kibernetičku sigurnost nije pronašao dokaze koji upućuju na to da je kineski telekomunikacijski div Huawei prodavao opremu koja bi se mogla koristiti za špijunažu, poručili su iz te agencije u ponedjeljak.

Agencija, koja izvješćuje belgijskog premijera, bila je zadužena za analizu potencijalnih prijetnji koje predstavlja Huawei, a koji oprema belgijske mobilne operatere Proximus, Orange Belgium i Telenet.

"Do sada nismo pronašli tehničke pokazatelje koji ukazuju u smjeru špijunske prijetnje", rekla je glasnogovornica agencije.

"Nismo još dali konačno izvješće, ali nastavljamo s analizama", dodala je glasnogovornica.

Vodeća tvrtka svjetskog tržišta, Huawei, na meti je kampanje Washingtona koji mu je zabranio pristup 5G mrežama zbog zabrinutosti da je povezan s kineskom vladom te je poručio da i druge zapadne zemlje trebaju blokirati njegovu tehnologiju.

Njemačka je prošli mjesec nametnula oštrije kriterije za prodavače koji opremaju mobilne operatere, ali nisu zabranili Huawei, već su umjesto toga poručili kako se pravila odnose na sve dobavljače.

Velika Britanija javno je kritizirala Huawei da nije uspio riješiti dugoročne sigurnosne probleme u svojoj opremi za mobilne mreže otkrivši pritom nove "značajne tehničke poteškoće".

 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam