NAJNOVIJENA POPISU Zabranjenih političkih simbola

Austrija: Ustaše u društvu s teroristima i islamistima

Ilustracija

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u utorak odredbu o proširenju liste zabranjenih političkih simbola među kojima se nalaze i dva ustaška.

Na listi koja je objavljena na internetskoj stranici ministarstva nalazi se 13 zastava i simbola od kojih se većina odnosi na islamističke i terorističke organizacija, a dva su ustaška. 

Prvi simbol opisan je kao "srebrna granata iz koje izlazi crveni plamen. Na samoj granati se nalazi crveno-bijela šahovnica, pri čemu je prvo polje bijelo, a sve zajedno je uokvireno plavim slovom U.

Drugi simbol je šahovnica s prvim bijelim poljem iznad kojeg se nalazi plavo slovo U okruženo pleterom.

Inicijativa za zabranu ovih simbola potekla je od vodstva savezne pokrajine Koruške u kojoj se svake godine održava komemoracija na Bleiburškom polju s kojih se redovito privode osobe zbog pokazivanja simbola iz nacionalsocijalističkog razdoblja poput tzv. Hitlerovog pozdrava.

Na inicijativu austrijskih europarlamantaraca iz različitih stranaka tražilo se da se zabrane simbola prošire i na simbole iz drugih zemalja u kojima su tijekom Drugog svjetskog rata vladale profašističke diktature, uključujući i Hrvatsku.

Na listi novih zabranjenih simbola se nalaze simboli organizacija poput Muslimanske braće, Hamasa, Hezbolaha kao i kurdske PKK i turskih Sivih vukova.

Nepoštivanje ovog zakona sa sobom povlači kazne do 4.000 eura, a u slučaju ponavljanja djela i do 10.000. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam