SARAJEVO

Antoneta Alamat Kusijanović članica žirija ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska redateljica i scenaristica Antoneta Alamat Kusijanović članica je žirija koji će odlučivati o najboljim ostvarenjima ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), potvrdili su u srijedu iz direkcije ove najveće regionalne filmske smotre.

Žirijem će predsjedati austrijski redatelj i scenarist Sebastian Meise, a uz Kusijanović u njegovu su sastavu i francuska redateljica, scenaristica i producentica Lucile Hadžihalilović, srbijanski glumac Milan Marić te izraelski producent Katrial Schory.

Meise je kazao kako je osobno na poseban način vezan za SFF pa će mu biti velika čast predsjedati žirijem koji će odlučivati o najboljim filmovima, redateljima i glumcima ostvarenja koja budu prikazana na ovogodišnjem 28. po redu festivalu koji će se održati od 12. do 19. kolovoza.

"Sarajevo je posebno mjesto i ovdje je sveprisutan jedinstveni osnivački duh SFF-a. Duboko je humanističko uvjerenje da film može učiniti ono što politika ne može: ujediniti ljude", rekao je Meise čiji je posljednji film "Konačna sloboda" osvojio nagradu žiriji u programu Izvjestan pogled filmskog festivala u Cannesu. 

Film "Murina" Antonete Alamat Kusijanović koji je u Cannesu prošle godine osvojio nagradu Zlatna kamera za najbolji debitantski film bio je uvršten i u natjecateljski program prošlogodišnjeg SFF-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini