RAT U UKRAJINI

Šef ukrajinske vojske: Odbacujemo ruske napade, ali situacija je teška

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Ukrajinske snage potisnule su ruske trupe iz sela Orlivka zapadno od Avdijke, ali situacija na istočnoj fronti i dalje je teška, rekao je u četvrtak zapovjednik ukrajinske vojske Oleksandr Sirskij.

Orlivka se nalazi manje od 2 kilometra sjeverozapadno od mjesta Lastočkine koje su nedavno okupirale ruske snage.

Ruske snage su prošlog tjedna zauzele strateški istočni ukrajinski grad Avdijku nakon višemjesečnog napada i vrše pritisak na nekoliko drugih područja duž crte bojišnice, kažu ukrajinske vlasti.

Ukrajinska vojska priopćila je ovaj tjedan da se povukla iz još dva sela u blizini Avdivke.

“Neprijatelj nastavlja s aktivnim ofenzivnim akcijama u mnogim područjima duž crte bojišnice. Situacija je posebno napeta u sektorima Avdijka i Zaporižja”, objavio je Sirskij na Telegramu.

Sirskij je istaknuo da ruske jurišne jedinice pokušavaju probiti ukrajinsku obranu i zauzeti naselja Tonenke, Orlivka, Semenivka, Berdiči i Krasnohorivka.

Sirskij, koji je posjetio postrojbe na istočnoj bojišnici, rekao je da su neki zapovjednici otkrili određene nedostatke u “svijesti o situaciji i procjeni neprijatelja”, što je izravno utjecalo na održivost obrane u određenim područjima.

“Poduzeo sam sve mjere da popravim situaciju na terenu, uz dodjelu dodatnog streljiva i materijalnih sredstava, kao i potrebnih rezervi”, rekao je Sirskij.

Ukrajinska vojska i predsjednik Volodimir Zelenskij više su puta naglasili da trupama nedostaje vojne opreme i streljiva potrebnog za odbijanje ruskih napada zbog nedostatka vojne pomoći zapadnih saveznika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of