PRIMLJEN U MENSU

Genijalni 12-godišnji dječak ima isti IQ kao Albert Einstein i Stephen Hawking

| Autor: Novi list
Cyrus Leung (Foto: Twitter/X)

Cyrus Leung (Foto: Twitter/X)


Dvanaestogodišnji genij pridružio se Mensi nakon što se na testu pokazalo da ima isti kvocijent inteligencije (IQ) kao Albert Einstein i Stephen Hawking.

Cyrus Leung iz Velike Britanije primljen je u ekskluzivno društvo nakon što je postigao rezultat 160, dva boda manje od najboljeg rezultata, javlja Mirror. Mensa je međunarodna skupina pojedinaca s visokim IQ-om koja je osnovana 1947. godine.

Kao trogodišnjak znao tablicu množenja

Cyrusov otac Frank Leung rekao je da je njegov pametni sin znao tablicu množenja u dobi od tri godine. "Zaista smo ponosni na ono što je postigao, ali ovo je samo početak njegovog putovanja. Radujem se što ću mu pomoći da iskoristi svoj potencijal", nadoda je otac. "Vrlo sam ponosan na sebe", kratko je komentirao dječak Cyrus.

Učenik sedmog razreda škole Birkdale u Sheffieldu doselio se iz Hong Konga 2019. godine. Cyrus je talentirani pijanist i želi postati matematičar ili znanstvenik.

Otac: To je dobro za Cyrusov razvoj

Ponosni tata Frank, 42-godišnji IT menadžer, predložio je Cyrusu da ode na testiranje jer je vjerovao da će to pomoći sinu da pronađe prijatelje sličnih interesa.

"Mislio sam da bi to bilo dobro za Cyrusov razvoj. Stigao je u ispitni centar i shvatio da je zaboravio sat – bio je nervozan jer se bojao da neće znati koliko mu je vremena ostalo. Ali bio je vrlo uzbuđen jer nije očekivao da će dobiti tako visoku ocjenu. Stvarno je ponosan na sebe i mislim da je to nešto što će pamtiti do kraja života", rekao je Frank Leung, koji je otac dvoje djece. "Kad je bio vrlo mali znali smo da mu leže brojevi i matematika. Stvarno sam ponosan na njega što je tako mlad odlučio otići na testiranje", zaključio je otac Frank.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini