STRAVIČNO OTKRIĆE

Tijelo čovjeka vezanih nogu i s povezom na očima pronađeno obješeno na cesti u Trstu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Screenshot)

(Foto: Screenshot)


Tijelo muškarca pronađeno je danas ujutro uz dionicu ceste Grande Viabilità Triestina koja povezuje Trst s talijanskom i slovenskom autocestom. Čovjek je pronađen vezan i s povezom na očima, ima nekoliko ozljeda na tijelu i vidljive znakove mučenja. Karabinjeri su na mjestu tragedije, piše Il Piccolo.

Tijelo je pronađeno obješeno na zaštitnoj ogradi, s vanjske strane ceste, u prilično zelenom području, koje je slabo vidljivo onima koji prolaze automobilom.

Pronašli ga radnici

Tijelo je sasvim slučajno pronašlo nekoliko radnika koje je poslala tvrtka Anas da započnu radove na održavanju.

Čovjek čije je tijelo pronađeno imao je između 40 i 50 godina. Na tijelu su vidljivi znakovi mučenja, kao što su kružne opekline na lubanji, modrice, posjekotine i otekline. Muškarcu je vrat bio špagom vezan za zaštitnu ogradu, a noge vezane samoljepljivom trakom. Na sebi je imao crnu majicu te košulju i hlače kaki boje.

Osoba koja je objesila tijelo, dodatno je učvrstila špagu kopčama za zaštitnu ogradu. U blizini je pronađena i samoljepljiva traka, vjerojatno ona koja je korištena za vezivanje nogu.

Stanje u kojem je leš pronađen sugerira da se tamo nalazio najmanje nekoliko dana. To je ono što proizlazi iz početnog forenzičkog pregleda. Žrtva nije tamne rase iako nije isključeno da je tamne puti. Još se ne zna je li riječ o talijanskom ili stranom državljaninu.

Screenshot

Hipoteza: ubojstvo kao upozorenje

Mjesto zločina i način na koji je tijelo obješeno sugerira na ubojstvo s jasnom porukom usmjerenom prema drugima – to bi moglo biti upozorenje. Tko god da je počinio ubojstvo, mogao je baciti leš na strmo područje ispod ceste. Umjesto toga, tijelo je obješeno da bi bilo vidljivo.

Uklanjanje tijela

U ranim poslijepodnevnim satima delikatna operacija uklanjanja leša odvijala se u području  guste vegetacije s opasnim električnim kabelima. Tijelo su uklonili vatrogasci uz pomoć stuba. Stigao je i tim civilne zaštite koji je postavio poljski šator na kolniku kako bi omogućio daljnje preglede tijela. Istraga će – kako se doznaje – započeti pregledom snimaka videonadzornih kamera postavljenih duž dijela autoceste s koje se za nekoliko minuta stiže preko granice, u Sloveniju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum