PODGORICA

Crna Gora: Zbog prijetnji evakuirane škole, vrtići i institucije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nastava u svim crnogorskim školama prekinuta je u petak nakon što su na e-mail adrese stigle prijeteće poruke o napadima bombama i nervnim plinom, a prijetnje su stigle i u vrtiće te u neke državne institucije.

Pojedini vrtići u Podgorici također su evakuirani, a istodobno prijetnje su stigle i na adrese crnogorskog ministarstva unutarnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu sigurnost, ministarstva pravosuđa, osnovnog i višeg suda te lokalnih medija. 

Kako prenose crnogorski mediji, u prijetnji se navodi da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanistri navodno otrovnog nervnog plina s detonatorskim uređajima. 

Ovo je drugi dan uzastopce da brojne crnogorske institucije dobivaju prijetnje, zbog čega su evakirane. 

U četvrtak je dojava o postavljenoj bombi stigla na adresu 120 škola i institucija u Crnoj Gori koje su zbog novog vala bombaških prijetnji ispražnjene i pregledane, a nastava prekinuta.

Lažne prijetnje poslane su sa adrese - stealthypost.org, a u obraćanju pošiljatelji su naveli da su “Alahovi ratnici ujedinjeni u organizaciji - Riiadus”.

“Najavljujemo početak specijalne operacije uništenja Crne Gore”, pisalo je u uvodnom dijelu prijeteće elektronske poruke.

U posljednjih godinu dana nekoliko puta su crnogorske institucije i škole evakuirane zbog prijetećih poruka i u većini slučajeva ispostavilo se da su ih slali malodobnici.

U Crnoj Gori u nedjelju bi se trebali održati izvanredni parlamentarni izbori, pa se ne isključuje mogućnost da su posljednje prijetnje s tim povezane. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater