WASHINGTON

Dva ilegalna migranta se ugušila, više ozlijeđenih u teksaškom vlaku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dva ilegalna migranta ugušila su se u petak u teretnom vlaku u južnom Teksasu, a 10 drugih kojima je trebala medicinska pomoć prebačeno je helikopterom ili vozilom hitne pomoći u bolnicu, priopćila je policija.

Službenici u gradu Uvalde u Teksasu primili su anoniman hitni poziv za pomoć u kojem im je javljeno da se brojni imigranti guše u vlaku, objavila je tamošnja policija.

Po navodima policije, najmanje 15 imigranata trebalo je hitnu liječničku pomoć.

Službenici američke granične ophodnje bili su obaviješteni i uspjeli su zaustaviti vlak istočno od Knippe u Teksasu, u okrugu Uvalde. Privremeno je bila zatvorena američka autocesta 90 radi slijetanja helikoptera.

Savezni istražitelji ispitivali su mogućnost krijumčarenja ljudi, objavilo je američko Ministarstvo domovinske sigurnosti.

Incident se dogodio u blizini mjesta kod kojeg se dogodila ozbiljna nesreća prošle godine, kada su 53 migranta umrla u stražnjem dijelu kamiona na velikoj vrućini tijekom pokušaja krijumčarenja.

U tom slučaju su dvojica Amerikanaca optužena na saveznom sudu i mogli bi se suočiti sa smrtnom kaznom, dok su dvojica Meksikanaca optužena za lakša kaznena djela.

U najnovijem incidentu se, prema riječima šefa policije Daniela Rodrigueza vjerojatno radi o tome da su migranti dehidrirali zbog vrućine u vagonima tijekom iznimno toplog vremena, izvijestila je televizija KSAT.

Državna sigurnost tek treba utvrditi nacionalnost žrtava i je li među njima bilo obitelji ili djece, rekao je dužnosnik ministarstva koji je upoznat s tim slučajem.

Knippa je oko 72 milje (115 km) zapadno od San Antonija i oko 120 milja (190 km) od meksičke granice.

Nalazi se u blizini grada Uvalde, koji je bio poprište masovne pucnjave u osnovnoj školi u svibnju prošle godine, u kojoj je ubijeno 19 školske djece i dvoje učitelja.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum