horor

Bijela psina napala ronioca i odgrizla mu glavu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Veliki bijeli morski pas odrubio je glavu roniocu ispred užasnutih ribara na obali Meksika u prvom smrtonosnom napadu morskog psa ove godine. Manuel Lopez, koji je imao 50 godina, je 5. siječnja ronio u zaljevu na zapadnoj obali Meksika kada ga je napao 5,7 metara dug morski pas, piše Slobodna Dalmacija.

Morski pas je Lopezu u tom u stravičnom napadu otkinuo glavu.

"Ronio je kad ga je životinja napala, otkinuvši mu glavu i ugrizla oba ramena", rekao je ribar koji je bio svjedok napada.

Lopez je ronio bez boca sa zrakom kada ga je predator napao.

Očevidac je rekao da su neki morski psi viđeni u toj regiji danima prije napada i da je posada ribara bila spremna na moguće napade.

"Lokalni ronioci su upozoreni na prisutnost morskih pasa u toj regiji i većina ih nije ulazila u more nekoliko dana", rekao je ribar.

Veliki bijeli morski psi mogu narasti do 6 metara i težiti do 2 tona i imaju do 300 oštrih nazubljenih zuba.

Predator prilikom napada može plivati brzinom do 35 milja na sat, vodeći se iznimno jakim čulom mirisa, ali obično lovi kitove, morske lavove, dupine i kornjače.

Ljude često zamijene za tuljane, posebno kada nose ronilačka odijela. Obično se udalje nakon što jednom ugrizu kad shvate da čovjek nije njihov prirodni plijen, ali šteta koju nanese samo jedan snažan ugriz često je fatalan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom