LJUBLJANA

Slovenska policija istražuje prijetnje političarima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Slovenska policija potvrdila je u ponedjeljak da istražuje poštanske pošiljke u kojima su visokim predstavnicima države i štićenim osobama upućene prijetnje smrću.

Policija je obaviještena o pet takvih pošiljki, sve su sličnog sadržaja, s neposrednim prijetnjama smrću i u svima je bio priložen metak za pušku, kazao je u izjavi za javnost Stojan Belšak, iz sektora ljubljanske kriminalističke policije.

Dodao je kako je istraga još u početnoj fazi prikupljanja informacija koje bi trebale dovesti do počinitelja te da o drugim detaljima zbog interesa istrage ne može govoriti.

Mediji su u nedjelju objavili da su pošiljke s prijetnjama smrću na svoje kućne adrese dobili premijer Janez Janša i ministar obrane Matej Tonin, što je kasnije i službeno potvrđeno.

Mediji u ponedjeljak prenose da su, osim premijera i ministra, pošiljke s istim prijetnjama i sadržajem dobile i dvije zastupničke skupine u parlamentu i jedan zastupnik, navodno predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič.

Predstavnici više stranaka u ponedjeljak su oštro osudili svaki oblik prijetnje i nasilja kao nedopustive, a predsjednik parlamenta Igor Zorčič pozvao je istodobno i sve političare da u svojoj komunikaciji budu tolerantni i umjereni.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of